OZ: Dobit osiguranika životnih osiguranja 25 milijuna kuna

PREMIJA Osiguranja Zagreb u 2004. po zaposleniku iznosila je  2.266.833,00 kuna, dok je dobit osiguranika životnih osiguranja bila 25,2 milijuna kuna, što je porast od 13,8% u odnosu na 2003. godinu.

Osiguranje Zagreb prošle godine obilježio nastavak povećanja ukupnih ulaganja od 820,5 milijuna kuna, uz porast od 24,3%. Indeks rasta zdravstvenog osiguranja, kao segment unutar neživotnih osiguranja, porastao je za čak 100%.

Premija osiguranja života iznosila je 194,5 milijuna kuna, što predstavlja porast od 13,6 posto u 2004, dok je broj novih ugovora porastao za 35 posto.

Ukupni tržišni udio OZ-a u 2004. godini bio je 5,9 posto, uz pomak za 0,4 posto u usporedbi s 2003. godinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među 23 društva za osiguranje u Hrvatskoj Osiguranje Zagreb je: četvrto društvo po bilanci, treće društvo po tehničkim pričuvama, treće društvo u osiguranju života s udjelom na tržištu od 12,6 posto, peto društvo po ukupnom premijskom prihodu, šesto društvo u segmentu neživotnih osiguranja.

"Iznimno sam ponosna na činjenicu da smo drugu godinu zaredom najproduktivnije osiguravajuće društvo u Hrvatskoj, što pokazuje da imamo iznimno kvalitetan kadar, koji je sposoban postići naš temeljni cilj, a to je postati najkvalitetniji osiguratelj u državi. Zahvaljujem svim osiguranicima Osiguranja Zagreb koji su nas prepoznali kao kvalitetan izbor, a da bi opravdali njihovo povjerenje i u budućnosti ćemo se u poslovanju voditi načelom brze, pravične i jednostavne isplate obveza iz osiguranja te stalnim razvijanjem i ponudom novih usluga", izjavila je Petra Tarle, predsjednica Uprave Osiguranja Zagreb.

Osiguranje Zagreb je u protekloj godini imalo u prosjeku 168 uposlenih, s prodajnom mrežom od 200 aktivnih zastupnika, 900 povjerenika te tisućama suradnika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara