Ožujsko pivo doniralo 200 tisuća kuna akciji "1000 koševa za Hrvatsku"

SVEČANO potpisivanje ugovora o donaciji Ožujskog piva sportsko-humanitarnoj akciji “1000 koševa za Hrvatsku” održano je danas u prostorijama restorana "K pivovari". Ugovor o donaciji vrijednoj 200.000 kuna potpisali su Predsjednik Uprave Zagrebačke pivovare Zvonimir Šćurec i Predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Danko Radić.

Doniranim sredstvima uredit će se ukupno 40 koševa na 20 igrališta na području cijele Hrvatske. Prilikom potpisivanja ugovora, Zvonimir Šćurec je istaknuo da je “Zagrebačka pivovara svjesna svoje uloge u društvenoj zajednici te da uvijek prepoznaje važnost akcija kao što je ova. Dodao je da uz dugogodišnja pokrovitelj profesionalnog sporta kroz Hrvatsku nogometnu ligu i Hrvatski košarkaški savez, na ovaj način želimo podržati i rekreativno bavljenje sportom te ukazati na značaj sporta u svakodnevnom životu.”

Cilj akcije "1000 koševa za Hrvatsku” je obnova 1000 devastiranih koševa na vanjskim košarkaškim igrališta diljem Hrvatske. Pokretači akcije su naši proslavljeni košarkaši Danira Nakić, Franjo Arapović i Stojko Vranković uz podršku Hrvatskog košarkaškog saveza a pokrovitelji Hrvatski olimpijski odbor i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebačka pivovara prva je velika hrvatska tvrtka koja se uključila u projekt. Akcija je počela 1. travnja ove godine i trajat će sve dok se i 1000. koš ne postavi. Dinamiku i opseg obnove i postavljanja novih koševa uvjetovat će dinamika prikupljanja sredstava. Očekivani završetak akcije je 31. listopada 2005. godine.

Ovom sportsko-humanitarnom akcijom želi se usmjeriti pažnja hrvatske javnosti na specifičan problem – ogroman nedostatak košarkaških terena koja su otvorena i prilagođena potrebama djece, mladih i svih onih koji se žele rekreativno baviti sportom. Postojeća vanjska košarkaška igrališta javne su površine i dostupne svakom obliku društveno neprihvatljivog ponašanja. Prečesto su slabo održavana, devastirana i neadekvatno opremljena te predstavljaju opasnost, a ne mjesto pogodno za dječju igru.

Konačni cilj akcije je prikupljanje sredstava za obnovu 25 košarkaških igrališta tj. 50 koševa u svakoj županiji. Očekivani rezultati projekta su obnova 1000 devastiranih i trenutno neupotrebljivih koševa na području cijele Republike Hrvatske, promocija zdravog načina života, obilježavanje svjetske godine sporta, stvaranje javne svijesti o potrebi osiguravanja uvjeta djeci i mladima za bavljenje sportom i tjelesnim vježbanjem, razvijanje svijesti o potrebi očuvanja postojećih i izgradnji novi prostora za tjelesno vježbanje, promocija košarke i nastupa hrvatske muške košarkaške reprezentacije na Europskom prvenstvu u košarci te promocija ulične košarke u Hrvatskoj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara