Pala grupa dilera, diljem Hrvatske su prodavali opasnu drogu

Pala grupa dilera, diljem Hrvatske su prodavali opasnu drogu
Foto: Hina

ZBOG sumnje da su organizirali distribuciju i prodaju sintetskih kanabinoida, tzv. osvježivača zraka na bazi marihuane, osječko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 21 osobe, od kojih je za pet zatražilo produljenje istražnog zatvora.

Osječko tužiteljstvo okrivljene tereti da su od 1. siječnja 2018. do 14. svibnja 2019. na području više hrvatskih gradova nabavljali tvari koje su propisom proglašene drogom, odnosno sintetsku marihuanu deklariranu kao osvježivač zraka.

Optuženi su da su organizirali mrežu posrednika radi daljnje prodaje preko tvrtki i fizičkih osoba, neistinito ih deklarirajući kao osvježivače prostora, te su posredovali u prodaji ovih tvari.

Policija ih je pratila više mjeseci

U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv četvero optuženih zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te jednoga zbog opasnosti od bijega i od ponavljanja djela, što je i prihvaćeno.

Okrivljeni su uhićeni u svibnju ove godine nakon višemjesečne istrage kodnog naziva "Total", u kojoj je sudjelovalo deset policijskih uprava, službenici PNUSKOK-a i Uprave kriminalističke policije.

Osječko-baranjska policija tada je izvijestila kako je provedenim pretragama na područjima svih policijskih uprava obuhvaćenim ovom akcijom zaplijenjeno više kilograma sintetske droge i nekoliko kilograma hašiša.

Pronađena je i veća količina novca za koji se sumnja da potječe od prodaje droge te sastavljeni i pripremljeni laboratorij za proizvodnju marihuane.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara