Palagruža: Pronađeno tijelo svjetioničareve supruge

MRTVO tijelo 29-godišnje Nadje Ris, supruge svjetioničara na Palagruži, pronašli su danas među stijenama na južnoj strani otoka pripadnici Gorske službe spašavanja (GSS), MUPa i HRMa, izvijestio je na konferenciji za novinare načelnik Ureda zapovjednika HRM-a pukovnik Vlatko Bandalo.

Nadja Ris, iz još neutvrđenih razloga, nestala je u nedjelju, 7. studenoga, oko 19 sati, a Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru pokrenula je u ponedjeljak potragu nakon što je suprug dojavio o njezinu nestanku iz svjetioničarske kuće.

Nepovoljne vremenske prilike, odnosno jaka bura onemogućila je pretraživanje šireg akvatorija brodom, kazao je Bandalo.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pomoć je pozvan i zrakoplov Hrvatskog ratnog zrakoplovstva "Pilatus" čije višesatno prelijetanje pučine nije dalo rezultata.

Kako je stigla informacija da je na otoku i 4-godišnje dijete, u HRM-u su odlučili da na Palagružu pošalju spasilačke ekipe brodom "Faust Vrančić", koji je jedini po takvim vremenskim uvjetima mogao stići do otoka, kazao je Bandalo. Na brodu su, uz pripadnike GSS-a, liječnike i pripadnike policije, bili i diverzanti HRM-a koji su nakon detaljnog pretraživanja podmorja i stijena na otoku, jutros oko 11,45 sati na južnoj, iznimno nepristupačnoj, litici pronašli mrtvo tijelo nesretne žene.

Kako su izvijestili u HRM-u, još traje očevid, nakon kojega će se pristupiti izvlačenju mrtvog tijela koje će biti prevezeno u splitsku Kliničku bolnicu radi daljnje istrage i obdukcije kako bi se utvrdili razlozi i uzroci njezine smrti.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara