PALESTINSKI KABINET ODOBRIO POPIS IMENA IZASLANSTVA

Članovi palestinskog kabineta u subotu su odobrili popis s imenima dužnosnika koji bi se u nedjelju trebali sastati s izraelskim premijerom Arielom Sharonom, a u petak s američkim predsjednikom Georgeom Bushom. L

Palestinski ministar informiranja i glasnogovornik vlade Nabil Amr kazao je da će palestinsko izaslanstvo, koje će se u nedjelju popodne u Jeruzalemu sastati sa Sharonom, činiti ministar za sigurnosna pitanja Muhamad Dahlan i ministar za pitanja zatvorenika Hisham Abdul RAzzek.

"Očekujemo da od Sharona čujemo odluke o puštanju većeg broja zatvorenika, o zamrzavanju svih aktivnosti vezanih za izgradnju naselja i prestanak stvaranja daljnjih barijera" između dvaju naroda, rekao je Amr.

On je dodao kako bi Palestinci također trebali potaknuti pitanje povremenih zatvaranja prijelaza na Zapadnoj obali, pitanje slobode kretanja palestinskog predsjednika Jasera Arafata te pitanje prekida svih izraelakih vojnih aktivnosti uključujući i uhićenja te pitanja koja se odnose na zračne i pomorske luke.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Palestinsko izaslanstvo u Washingtonu činit će Abbas, Dahlan, ministar vanjskih poslova Nabil Shaath, ministar financija Salam Fayyad i predsjednik parlamenta Ahmad Qurei.

"U Washingtonu ćemo razgovarati o primjeni smjernica mirovnog plana i o izraelskim aktivnostima oko izgradnje naselja", rekao je Amr, dodavši kako je "važno postići američko obećanje da će izvršiti pritisak na Izraelce kako bi prestali s aktivnostima" izgradnje.

Prije putovanja u Washington palestinsko izaslanstvo će posjetiti Egipat i Jordan gdje će s tamošnjim čelnicima održati službene razgovore te arapske čelnike izvijestiti o najnovijim događajima u regiji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara