Pametno o Jakovčiću: Ako je primao novac od Končara, mora snositi posljedice

Pametno o Jakovčiću: Ako je primao novac od Končara, mora snositi posljedice
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

O SLUČAJU Uljanik oglasila se i stranka Pametno.

Njihova predsjednica Marijana Puljak na svom je Facebook profilu napisala da je njihov koalicijski partner Ivan Jakovčić primao novce od tvrtke koja je u vlasništvu Danka Končara i da Pametno to smatra sukobom interesa.

Također, tvrde da zbog toga Jakovčić ne može biti na zajedničkoj listi za izbore u europski parlament.

"Treba utvrditi tko je odgovoran za sadašnje stanje u Uljaniku"

"Stranci Pametno je neprihvatljivo da je gospodin Jakovčić primao novce od firme u vlasništvu gospodina Danka Končara. Smatramo da je to sukob interesa i da zbog toga gospodin Jakovčić ne može biti na zajedničkoj listi za EU izbore. Jasno pozivamo da se treba utvrditi tko je odgovoran za sadašnje stanje u Uljaniku. Svi oni koji su odgovorni, pa bili to i naši partneri, moraju snositi i posljedice. Stoga smo od IDS-a zatražili pojašnjenje nastale situacije čim smo saznali za Uljanik i o svemu ćemo vrlo skoro obavijestiti javnost", stoji u objavi Marijane Puljak.

Amsterdamska koalicija

Podsjetimo, u svibnju je politički savez GLAS-a, IDS-a i stranke Pametno, koji se već odavno kolokvijalno naziva Amsterdamska koalicija, dogovorio da zajedno izlaze na troje izbore - europske, predsjedničke i parlamentarne.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara