Pančić od Vlade traži očitovanje o akciji "Najbolje od nas"

Pančić od Vlade traži očitovanje o akciji "Najbolje od nas"
SDP-OV saborski zastupnik Ivica Pančić zatražio je danas od Ministarstva obitelji da odgovori zašto je raspisalo natječaj za kupnju računala za obitelji s osmero i više djece u humanitarnoj akciji "Najbolje od nas", iako organizator tvrdi da je akcija bila uspješna i da su ta računala već pokrivena donacijama.

Pančić je, na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru, podsjetio da je ljetos u Umagu održan humanitarni koncert s ciljem kupnje 400 računala za obitelji s osmero i više djece.

Organizatori koncerta izvijestili su da je akcija završena uspješno, te da se tvrtka Hewllet Packard obvezala da će obiteljima s osmero i više djece donirati 480 računala i da će tomu pridodati još 1200 računala za brojne obitelji s manje od osmero djece.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je tu informaciju tvrtka potvrdila, početkom studenoga u Narodnim novinama objavljen je natječaj Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti za kupnju 600 računala i računalne opreme.

"Ako je akcija bila uspješna, kako tvrde organizatori, Ministarstvo je ušlo u kriminalne vode, a ako akcija nije bila tako uspješna, ministrica i Vlada bi trebali pojasniti kojim će novcem pokriti fijasko i platiti naručena računala", uvjeren je Pančić.

Ministarstvo je pozvao da se o tom slučaju očituje što prije, jer, kako je kazao, "Ako je to najbolje od njih, jao ovoj zemlji i njezinim obiteljima".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara