Panenić: Izgleda da je zatvaranje rafinerije u Sisku neizbježno

Panenić: Izgleda da je zatvaranje rafinerije u Sisku neizbježno

Foto: FAH

HRVATSKI sabor danas je nastavio s radom, i to izglasavanjem dopuna Zakona o lokalnim izborima. Na početku zasjedanja MOST-ov Tomislav Panenić zatražio je stanku zbog INA-e.

"Poslovanje INA-e je unazađeno zadnjih godina", rekao je Panenić novinarima za vrijeme stanke te upozorio na niz zabrinjavajućih elemenata u dugoročnoj strategiji MOL-a koja je nedavno objavljena.

"Tema je već poznata, a to je odnos MOL-a prema ukupnom razvoju INA-e. Kad pogledamo s druge strane, nama se prigovara da vodimo plansku ekonomiju, a svi mogu vidjeti iz pokazatelja poslovanja da je poslovanje INA-e unazađeno. Nama se prigovara da donosimo političke odluke, a mađarski premijer Viktor Orban prisustvuje poslovnim sjednicama MOL-a te tamo sudjeluje u raspravama.

Zatvaranje rafinerije u Sisku neminovno?

Vidimo da je tamo to dopušteno, a ovdje hrvatskoj Vladi nije dopušteno da prati poslovanje INA-e kao jedne od strateških kompanija. Bez obzira kako mi trpjeli stanje, izgleda da je zatvaranje rafinerije u Sisku neminovno", upozorio je Panenić.

Za saborskom govornicom je kao osobito problematičnu istaknuo izjavu Hernadija i tome da će MOL "slijediti svoj poslovni put sa ili bez INA-e".

> Hernadi: MOL će slijediti svoj poslovni put sa ili bez Ine

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara