Panenić vukovarskim studentima: Hrvatska je najbolja poduzetnička zemlja u regiji

Panenić vukovarskim studentima: Hrvatska je najbolja poduzetnička zemlja u regiji

Foto: FAH

MINISTAR gospodarstva Tomislav Panenić rekao je u ponedjeljak studentima vukovarskog Veleučilišta Lavoslava Ružičke  da je Hrvatska poduzetnička zemlja u kojoj možda nisu svi uvjeti idealni za bavljenje poduzetništvom, ali smo u regiji u tom pogledu svakako najbolji.

"Imamo jako puno pritužbi na javnu nabavu. Želimo da ona bude protočnija i da nam se ne dogodi da nam veliki projekti koji se financiraju iz EU padnu upravo na javnoj nabavi", rekao je Panenić i dodao kako više nema vremena za rasprave o reformama te da se one odmah moraju početi provoditi.

Po njegovim riječima, za određene skupine u hrvatskome društvu reforme će biti bolne.

"Govorim o reformi javne uprave i pravosuđa dok se javna poduzeća moraju restrukturirati i postati konkurentna. Tu nema izbora. Inzistirat ću na provedbi reformi", istaknuo je Panenić.

Također je rekao kako je kao član Vlade mladima došao predstaviti njezine programe i prenijeti im što mogu napraviti kako bi pomogli svojoj zajednici. Studentima vukovarskog Veleučilišta govorio je i o svojoj izobrazbi i poslovima kojima se bavio prije nego što je postao ministar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara