Pankretić na sastanku ministara CEFTA-e u Portorožu

HRVATSKI ministar poljoprivrede i šumarstva Božidar Pankretić sudjelovao je na sastanku ministara poljoprivrede zemalja CEFTA-e koji se u petak održao u Portorožu, priopćila je hrvatska Vlada.

Na sastansku su se razmjenjivale informacija o trenutačnom stanju u poljoprivrednim sektorima, posebice o učincima elementarnih nepogoda koje su zahvatile sve zemlje CEFTA-e.

Sastanak u Portorožu potvrdio je da je hrvatska poljoprivredna politika u skladu s politikom zemalja budućih članica EU, navodi se u priopćenju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsko izaslanstvo imalo je u Portorožu bilateralne susrete s predstavnicima Rumunjske i Bugarske, zemljama koje će uz Hrvatsku ostati jedine članice CEFTA-e nakon proširenja EU u svibnju sljedeće godine.

Potvrđena je spremnost za proširenje CEFTA-e na ostale zainteresirane zemlje, ali samo u slučaju potpunog ispunjavanja uvjeta (članstvo u WTO-u i sporazum s EU). Također je dogovorena mogućnost proširenja međusobnih koncesija u području liberalizacije trgovine poljoprivrednim proizvodima u skladu s izvoznim interesima svih strana, navodi se u priopćenju.

U priopćenju se navodi da je slovenski ministar poljoprivrede Franci But na sastanku naglasio da je u interesu Slovenije da Hrvatskoj pruži pomoć u procesu pridruživanja EU.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara