Papa doputovao u Tajland

Papa doputovao u Tajland
Foto: EPA

PAPA Franjo doputovao je u Tajland kako bi se susreo s nevelikom, ali odanom katoličkom manjinom na sedmodnevnom putu Azijom, koji uključuje susret s rođakinjom u Bangkoku, tijekom kojega će prenijeti antinuklearnu poruku Japanu.

Čekajući da barem nakratko vide Papu, uzbuđeni katolici natisnuli su se oko zgrade vatikanskog veleposlanstva u Bangkoku i bolnice St. Louis kako bi napravili selfieje.

"Jednom u životu želim ga vidjeti i prisustvovati njegovoj molitvi", rekao je 60-godišnji Orawan Thongjamroon.

Papin zrakoplov sletio je pored Bangkoka oko podneva po lokalnom vremenu i on je sišao na crveni tepih u zračnoj luci, uz dobrodošlicu crkvenih vođa prigodom posjeta koji se vremenski podudara s 350. obljetnicom prve papinske misije u Siamu, kako se nekoć zvao Tajland.

"Dragi prijatelji Tajlanda i Japana, prije početka susreta pomolimo se zajedno da ovi dani budu ispunjeni milošću i radošću", stoji u Papinoj poruci objavljenoj na službenom Twitteru prije no što je napustio Vatikan.

Katolici su nevelika manjina u uglavnom budističkom Tajlandu, s udjelom manje od 2 posto u cjelokupnom stanovništvu.

Papa Franjo sastat će se s kraljem Mahom Vajiralongkornom, kao i s vrhovnim budističkim poglavarom i katoličkim čelnicima i učenicima prije no što otputuje u Japan u subotu.

U Tajlandu će mu prevoditi njegova rođakinja i prijateljica iz djetinjstva, sestra Ana Rosa Sivori, koja je u tajlandskim školama radila dulje od 50 godina. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara