"Papa među nama" - prilog u boji riječkoga "Novog lista"

RIJEČKI "Novi list" danas je objavio poseban prilog u povodu trećega pohoda pape Ivana Pavla II. Hrvatskoj, od 5. do 9. lipnja.

U prilogu "Papa među nama" na 32 stranice u boji list objavljuje tekstove uglednih teologa, povjesničara, sociologa, filozofa, sveučilišnih profesora i novinara.

Crkveni povjesničar fra Emanuel Hoško u tekstu "Hodočasnik civilizacije ljubavi" ističe ako se Papa kod prvog pohoda Hrvatskoj predstavio kao "hodočasnik mira", a kod drugog kao "hodočasnik ljubavi", sada će se predstaviti kao "hodočasnik civilizacije ljubavi".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska više nije predziđe kršćanstva i nije joj zadaća podizati ni pred kim obrambene zidove. Hrvatska je danas u stanju biti avangarda katoličkog kršćanstva, a po svom mjestu na karti svijeta treba biti otvorena prema pravoslavnom kršćanstvu i prema islamu. Tu zadaću Crkva u Hrvata može ostvariti samo gradeći civilizaciju ljubavi", ističe fra Emanuel.

Po Hoškovim riječima trećim pohodom Papa jasno kazuje da nas cijeni i da nas voli. Napominje kako svakako želi znati jesu li njegove riječi uhvatile korijen, ali mu je daleko više stalo ponovno naglasiti da je kršćanstvo "poruka autentičnog i cjelovitog humanizma".

U prilogu je objavljen razgovor sa riječkim nadbiskupom Ivanom Devčićem, tekst Ivice Maštruka "Radost susreta s čovjekom dobrih poruka", Agneze Szabo "Sveta Stolica stoljećima ustrajna u obrani hrvatskog naroda", Željka Mardešića "Pomirenje memorija vodi u mir" i td.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara