Papa na općoj audijenciji čini se u boljem zdravstvenom stanju

PAPA Ivan Pavao II., koji je u srijedu tijekom opće audijencije prošao Trgom Sv. Petra u Vatikanu pozdravljajući desetke tisuća vjernika, čini se da je povratio tjelesnu snagu.

Agencija Associated presse javlja da je Papa izrazo da će uz "božju volju 7. listopada" posjetiti svetište Majci Božjoj u Pompejima.

Papa se provezao trgom u vozilu bez krova, pozdravljajući rukom hodočasnike. Jedan od njegovih osobnih čuvara čak je pružio Svetom Ocu dijete koje je Papa pomilovao i poljubio, javlja agencija France presse (AFP).

Sveti Otac je izgovorio nekoliko riječi na početku audijencije jasnim ali ne i čvrstim glasom, dodaje AFP.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Agencija Reuters javlja da je Papa znatno skratio svoje glavno, na dvije stranice pripremljeno obraćanje vjernicima na talijanskom jeziku. Nakon toga, dodaje Reuters, Papa je nastavio polako izricati kratke komentare na drugim jezicima.

U jednom trenutku, dok je čitao na talijanskome, nakratko je zastao s izrazom frustracije na licu, izvještava Reuters i dodaje kako su ga u tom trenutku vjernici ohrabrili pljeskom te je nastavio audijenciju.

AFP piše i da je Papa u srijedu znatno bolje izgovarao i disao nego li je to učinio tijekom Angelusa u nedjelju kada je imenovao novih 30 kardinala.

Zabrinutosti oko zdravstvenog stanja Svetoga Oca umnogostručile su se zadnjih tjedana a u utorak je njemački kardinal Jospeh Ratzinger u intervjuu za njemački tjednik izjavio da je "Papa loše" i pozvao vjernike da "mole za njega".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara