PAPA POZVAO NA SOLIDARNOST S IRANICMA

Papa Ivan Pavao II. pozvao je, tijekom nedjeljnog angelusa, međunarodnu zajednicu i posebno katoličke karitativne organizacije na pružanje pomoći iranskom pučanstvu pogođenom teškim potresom u gradu Bamu. lPapa je, govoreći sa svoga prozora na Trgu svetog Petra, "milosrdnom Bogu povjerio tisuće osoba koje su u potresu izgubile život, kao i one koje su ozlijeđene ili su ostale bez svojih domova".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Međunarodne organizacije, "posebno one karitativne katoličke, trebaju s velikodušnošću pripomoći našoj iranskoj braći i sestrama pogođenima tom teškom katastrofom", rekao je Papa. "Neka solidarnost cijelog svijeta, koja se posebno osjeća u ovoj božićnoj klimi, umanji dramatičnost situacije u kojoj se nalaze" rekao je Ivan Pavao II.

Papa je također ovaj angelus posvetio svetoj obitelji govorio i o potrebi zaštite braka, koji je "temeljnim dobrom društva". Upozorio je da u današnje vrijeme često biva ometena institucija braka i obitelji, te kako zbog toga "brak treba zaštititi i promicati na svim razinama".

(Hina) st dj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara