Papa primio brijače i frizere. Poručio im da prestanu tračati u salonima

Papa primio brijače i frizere. Poručio im da prestanu tračati u salonima
Foto: EPA

PAPA Franjo često je i ranije upozoravao da nije lijepo ogovarati prijatelje i susjede, a jučer je istu poruku uputio vlasnicima frizerskih i kozmetičkih salona i brijačnica, modernih hramova "tračeraja".

Sveti Otac je u audijenciju primio oko 230 talijanskih frizera, kozmetičara, brijača i stilista, članova Odbora svetoga Martina de Porresa te im, među ostalim poručio da "ne pokleknu pred iskušenjem govorkanja i ogovaranja", tako karakterističnima za mjesta na kojima obavljaju svoj posao. 

Umjesto toga, svoju bi profesiju trebali obavljati "u duhu kršćanstva, prema klijentima se odnoseći ljubazno i s poštovanjem, pritom im nudeći lijepu riječ i ohrabrenje".

Franjo ih je podsjetio da je njihov zaštitnik sveti Martin de Porres, peruanski svetac iz 16. stoljeća kojega je Pavao VI. proglasio zaštitnikom brijača i frizera. Veći je dio života proveo pomažući siromašnima i bolesnima. 

Talijanski frizerski saloni i brijačke radionice tradicionalno su zatvorene ponedjeljkom, zbog čega je grupa izabrala slobodan dan za posjet Vatikanu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara