Draganu Paravinji u Sarajevu potvrdili kaznu od dvije godine i 10 mjeseci zatvora

Foto: Cropix

SUD u Istočnom Sarajevu odbacio je žalbe obrane Dragana Paravinje i Tužiteljstva te potvrdilo prvostupanjsku presudu od dvijeg godine i 10 mjeseci zatvora za silovanje na području planine Jahorine kod Sarajeva, neslužbeno se doznaje.

Presuda Paravinji trebala bi se objaviti u roku dva tjedna.

"RANIJE osude u Srbiji bile su iskonstruirane. Uostalom zbog toga sam u Sloveniji pokrenuo postupak za dobivanje azila", rekao je danas Dragan Paravinja pred Okružnim sudom u istočnom Sarajevu gdje ga terete zbog optužnice koja ga tereti za silovanje počinjeno 2002. godine.

Danas je na sudu tužiteljica Zorica Đurđević zatražila strožu kaznu s obrazloženjem da je Paravinja već ista ili slična djela napravio i u Srbiji.

Paravinja kaže da se s njim korektno postupa

"On je zbog toga već osuđen pred sudovima u Staroj Pazovi i Sremskoj Mitrovici. Kao recidivistu to mu je otežavajuća okolnost", rekla je Đurđević dok je Paravinjina odvjetnica  Milana Borovčanin Bulić odbacila navode naglašavajući da nije dokazano da je njezin branjenik počinio ta nedjelo.  Okupljenim novinarima prije suđenja rekla je kako se Paravinja nije na ništo posebno žalio te je rekao da se s njim korektno postupa. Paravinja je došao na suđenje s dugom kosom te drugačijim imageom nego što je imao prije. Njegova odvjetnica rekla je kako osim promjene izgleda nije ništa kod njega primijetila na što bi trebalo obratiti posebnu pažnju. 

"Taj sudac koji me je osudio kasnije je i sam osuđen na pet godina", rekao je pak Paravinja pred sudom koji traži oslobađajuću presudu. 

Sud ima mjesec dana donijeti odluku

Nakon izjava obrane i tužiteljstva sud se povukao a rok za odluku po žalbama je mjesec dana. Naglasimo kako je zakonski predviđena maksimalna kazna deset godina.

Protiv Paravinje podignuta je optužnica zbog teškog ubojstva i pokušaja silovanje Antonije Bilić te za pokušaj silovanja 25-godišnje djevojke iz Omiša. Za Paravinjom je i u Srbiji raspisana tjeralica zbog silovanja i pokušaja silovanja, a pravomoćno je osuđen na zatvorsku kaznu od četiri godine i pet mjeseci.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara