Pas otkrio kilu heroina u Puli. Diler je s drogom u ruksaku šetao po kolodvoru

Pas otkrio kilu heroina u Puli. Diler je s drogom u ruksaku šetao po kolodvoru
Foto: PU Istarska

POLICIJA je u ponedjeljak na autobusnom kolodvoru u Puli uhvatila 32-godišnjeg makedonskog državljanina koji je kod sebe imao kilogram heroina.

Policajci su jučer u Puli provodili pojačane mjere u cilju suzbijanja zlouporabe opojnih droga. Na autobusnom kolodvoru primijetili su sumnjivog muškarca koji je pristigao autobusom. 

Duks otkrio kilu heroina u ruksaku

No najveće zasluge ima policijski pas Duks koji je otkrio drogu u ruksaku koji je nosio Makedonac.

Nakon Duksovog otkrića, policajci su muškarca uhitili i priveli u policijsku postaju. Temeljem sudskog naloga, obavili su pretragu osobe i pokretne stvari te su u ruksaku pronašli paket s 1045 grama smeđe praškaste materije.

Obavljenim preliminarnim testiranjem, utvrđeno je da je riječ o heroinu. Pronađena droga dostavit će se na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić, a osumnjičenog će danas u poslijepodnevnim satima privesti u pritvorsku jedinicu PU istarske, priopćili su iz istarske policije.

Policajci su u međuvremenu proveli kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da je 32-godišnji makedonski državljanin počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara