Pavić: Neozbiljne Bandićeve najave o kupnji "Ferimporta" za Muzičku akademiju

ZAGREBAČKA gradonačelnica Vlasta Pavić je neozbiljnim i neodgovornim ocijenila najave svog zamjenika Milana Bandića o ustupanju zgrade "Ferimporta" Muzičkoj akademiji.

´Grad Zagreb je dao ponudu na natječaj za kupnju ´Ferimportove´, zgrade. Useljavati nekoga i nuditi mu nešto što nije (još) tvoje vrlo je neozbiljno i neodgovorno´, rekla je danas Vlasta Pavić nakon sjednice zagrebačkog Gradskog poglavarstva.

Navela je da ponude o kupnji pristigle stečajnom upravitelju ´Ferimporta´ još uvijek nisu otvorene pa bi se, premda Grad Zagreb ima pravo prvokupa moglo dogoditi da među njima bude i neka 10 puta veća od gradske. Tada se Grad Zagreb treba odlučiti hoće li koristiti pravo prvokupa, dodala je.

Objasnila je da se zagrebačko Gradsko poglavarstvo tek nakon smanjenja ponude za kupnju zgrade ´Ferimporta´ odlučilo javiti na javni natječaj. Ponuđen je odgovarajući iznos i uplaćena jamčevina što su bili uvjeti za natječaj.

Natječaj je istekao 11. veljače. Ponude se mogu otvarati tek u idući ponedjeljak, jer u međuvremenu mogu pristići i one poslane poštom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pavić je istaknula da za problem Muzičke akademije zna čitav grad i država, i podsjetila da ta ustanova nije u vlasništvu Grada.

´Ukoliko Zagreb kupi ´Ferimport´ pozvat ću ministre kulture i znanosti, kao i rektoricu Sveučilišta radi dogovora oko namjene objekta´. Kome će grad dati taj prostor odlučit će čitavo Poglavarstva, a ne jedan čovjek, poručila je.

Na upit hoće li tko snositi posljedice za situaciju u kojoj je i rektor Muzičke akademije doveden u nezgodnu poziciju, odgovorila je da nikoga neće prozivati jer da su oni koji takve izjave daju odgovorni pred javnosti.

Zamjenik gradonačelnice Stipe Tojčić podržao je gradonačelnicu rekavši da su se svi na zatvorenoj sjednici Poglavarstva dogovorili da o tome neće javno govoriti dok se sve ne riješi.

´Ako netko hoće jeftine političke poene, mora znati da je to ozbiljna stvar´, zaključio je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara