Pecek traži hitno sazivanje sjednice Upravnog odbora HFP-a

MINISTAR za obrt, malo i srednje poduzetništvo i član Upravnog odbora Hrvatskog fonda za privatizaciju Željko Pecek zatražio je danas hitno sazivanje sjednice Upravnog odbora Fonda kako bi se donijela odluka o obustavi javne dražbe na Varaždinskoj burzi 2. srpnja, a u sklopu koje je ponuđen i paket od 79.787 dionica Podravke po početnoj cijeni od po 75 kuna.

Kako je priopćeno iz Ministarstva obrta, Pecek je zahtjev za hitnim sazivanjem sjednice Upravnog odbora HFP-a pismeno uputio zamjeniku predsjednika Fonda Krešimiru Starčeviću.

No, Starčević je u telefonskoj izjavi objasnio da on to ne može učiniti, jer sjednice Upravnog odbora saziva njegov predsjednik, a to je ministar gospodarstva Ljubo Jurčić.

Starčević je također danas, još ranije na konferenciji za novinare najavio da se dionice Podravke povlače s javne dražbe na Varždinskoj burzi. Odlučeno je da će dionice Podravke biti povučene. Na inzistiranje i primjedbe Zagrebačke burze, na kojoj se dionicama Podravke trguje u prvoj kotaciji, te će se dionice povući sa Varaždinske burze i sačuvati za dražbu na Zagrebačkoj kada ta burza uredi odnos s nama i na njoj se budu mogle ponuditi, objasnio je Starčević. Odluku o prodaji dionica Podravke na Varaždinskoj burzi donio je Upravni odbor HFP-a.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pismu kojim od Starčevića traži hitno sazivanje sjednice Upravnog odbora, ministar Pecek navodi kako smatra da bi, s obzirom da su dionice Podravke visoko likvidne (u rasponu od 172 do 215 kuna) i kotiraju u prvoj kotaciji Zagrebačke burze, drugi način prodaje za HFP bio kvalitetniji uz ostvarenje veće cijene od predloženog modela.

Pecek nadalje, kako je priopćeno iz njegova Ministarstva, upozorava da predloženi način prodaje ne pruža ravnopravnost ulagateljima, jer kupac dionica može biti isključivo imatelj prava, i to po principu sve ili ništa.

Ministar također Starčeviću skreće pažnju i na rješenje Komisije za vrijednosne papire iz prošle godine kojim je naloženo Varaždinskoj burzi da delistira sve dionice koje kotiraju u prvoj kotaciji Zagrebačke burze, stoji u priopćenju iz Ministarstva obrta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara