Pečuh: U četvrtak sastanak hrvatsko-mađarskog odbora za manjine

U MAĐARSKOM gradu Pečuhu u četvrtak će se održati 6. zasjedanje Mješovitog odbora za provedbu Sporazuma o zaštiti manjina između Hrvatske i Mađarske.

Mješoviti odbor raspravljat će o aktualnim pitanjima zaštite hrvatske manjine u Mađarskoj te mađarske manjine u Hrvatskoj, posebice o temama iz područja kulture i prosvjete, najavljeno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

S hrvatske strane predsjedavat će pomoćnik ministra vanjskih poslova Nenad Prelog, a s mađarske strane Jozef Balint Pataki, predsjednik Ureda za Mađare izvan granica Republike Mađarske.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Članovi dvaju izaslanstva usuglašavat će tekst Zapisnika Mješovitog odbora za manjine. Zapisnik će sadržavati određene preporuke Vladama dviju država da svojim odlukama obvežu nadležna ministarstva na izvršenje obveze iz ranijih Zapisnika ili novih obveza utvrđenih ovim Zapisnikom.

U izaslanstvima hrvatskog i mađarskog dijela odbora nalazit će se i predstavnici pojedinih nadležnih ministarstava te po četiri pripadnika hrvatske i mađarske manjine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara