Pedesetak Srba napadnuto pokraj Tripolija: "Pomozite nam, životi su nam u opasnosti!"

Foto: AFP

PEDESETAK državljana Srbije napadnuto je u kampu nekoliko stotina kilometara od Tripolija, javlja B92.

Oni su putem e-maila koji je stigao na adresu B92 uputili apel da im se pomogne jer su u životnoj opasnosti. "Sinoć je grupa od oko 20-ak naoružanih ljudi upala u naš kamp i pokušala nam ukrasti vozila i opljačkati nas. Nas šestero pokušali smo odbiti napad golim rukama jer su nam ta vozila bila jedina odstupnica za Tripoli", stoji u apelu za pomoć.

Navode kako im je oduzeta velika svota novca i jedno vozilo. Tvrde da su napadači bili naoružani do zuba te da je pravo čudo da nitko nije na njih zapucao. Ističu kako su u kontaktu s veleposlanstvom Srbije i dijelom tvrtke u Tripoliju, ali da izgleda nitko nije stvarno svjestan situacije u kojoj se nalaze. "Životi su nam u opasnosti", navode u e-mailu. Srbi pišu kako oni nisu naoružani, a da uskoro očekuju sljedeći napad, "da se vrate po ovo što nisu odnijeli".

Ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić kazao je za B92 kako je evakuacija građana apsolutni prioritet Ministarstva vanjskih poslova i da se na njoj intenzivno radi. Prema posljednjim informacijama, u veleposlanstvo Srbije u Libiji javilo se između 600 i 700 državljana Srbije, ali se pretpostavlja da ih ima više.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara