Pernar traži legalizaciju marihuane: "Svi bi bili veseliji, mladi više ne bi odlazili"

Pernar traži legalizaciju marihuane: "Svi bi bili veseliji, mladi više ne bi odlazili"

Screenshot: Sabor TV

"LEGALIZACIJA marihuane dovela bi do renesanse naše poljoprivrede, do renesanse turizma i mislim da bi mnogi bili veseliji", rekao je danas saborski zastupnik Ivan Pernar u saboru.

Kada bi Hrvatska legalizirala marihuanu, kaže Pernar, postali bi prijestolnica turizma, kao i Nizozemska. "Kada bi mlade ljude pitali hoće li se iseliti, vjerujem da bi tada mnogi rekli da postoji barem jedan razlog zašto bi mogli ostati", smatra Pernar.

"Zamislite vi ići po sudovima jer ste imali jedan joint. Neki dan sam bio sa skupinom mladih koji su pušili marihuanu. I oni se tresu što ako ih murija uhvati. Rekao sam im, pa koliki su ukrali milijune u ovoj zemlji", upoznao je Pernar kolege zastupnike s problemima mladih u Hrvatskoj.

Pernar kaže da je prvenstveno predstavnik mlađe generacije, a mladi žele da se marihuana legalizira. "Zbog toga što nju konzumiraju, izloženi su političkom progonu jer je politika ta koja odlučuje je li marihuana legalna ili ne.

"Suvišno je uopće govoriti o korisnim učincima marihuane. Recimo, ulje liječi rak, a može se koristiti i u tekstilnoj industriji, kaže Pernar. Marihuanu treba proizvoditi u Hrvatskoj i konzumirati je za malu cijenu", poentira Pernar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara