Pet minuta dovoljno za Berlusconija: Suđenje odgođeno jer premijer nije došao

Pet minuta dovoljno za Berlusconija: Suđenje odgođeno jer premijer nije došao

Foto: AFP

DANAŠNJE prvo ročište na suđenju talijanskom premijeru Silviju Berlusconiju zbog optužbi da je platio za seks maloljetnoj prostitutki Karimi El Mahroug, poznatijoj kao Ruby, trajalo je pet minuta, izvijestila je agencija DPA.

Berlusconi se, očekivano, nije pojavio na sudu. Suđenje je odgođeno za 21. svibnja, a Berlusconi se ispričao da ne može doći zbog sastanka o stanju u Libiji s ministrima u Rimu.

Premijera se također tereti da je zloupotrijebio ovlasti kada je intervenirao kod policije da puste Ruby na slobodu nakon što je bila uhićena zbog krađe.

Berlusconi je opovrgnuo optužbe i rekao da je slučaj politički motiviran. U slučaju da bude proglašen krivim, mogao biti osuđen na 15-godišnju zatvorsku kaznu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od svjedoka i George Clooney

Međutim, analitičari očekuju dugo suđenje s brojnim odgodama i opstrukcijama. Tijekom suđenja će biti predstavljeno mnoštvo dokaznog materijala na 20.000 stranica, a svjedoka će biti ukupno 78. Među njima su i holivudski glumac George Clooney te njegova djevojka, talijanski model i televizijska zvijezda Elisabetta Canalis, koji su bili gosti na Berlusconijevim zabavama.

Ruby opovrgava da je imala seksualne odnose s talijanskim premijerom i ne očekuje se da će prisustvovati današnjem početku suđenja. Također tvrdi da nije prostitutka.

Podsjećamo, tužitelji tvrde da je Berlusconi 13 puta imao seksualne odnose s tada 17-godišnjom Ruby te da joj za te odnose platio, što je u Italiji kažnjivo. Protiv talijanskog premijera trenutno se vode četiri suđenja, između ostaloga i za korupciju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara