Petogodišnjak ukrao ocu automobil, vozio se njime šest kilometara, pa udario u zid

Tekst: S.C.H.
Foto: Wikipedija

MALOLJETNI je Britanac uspio prijeći oko šest kilometara vozeći se autocestom u zapadnom Sussexu ukradenim očevim terencem prije nego što je njegova pustolovina završila udarcem automobila u zid i suzama, prenosi danas Daily Mail.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vijest možda i ne bi bila toliko posebna da se u krađu očeva Mitsubishi Shoguna nije upustio - petogodišnjak, koji je iskoristio nepažnju svojega oca, neopaženo uzeo ključeve, sjeo u veliki terenac i krenuo u vožnju autocestama u blizini grada Chichestera u Sussexu. Nekoliko je vozača lokalnoj policiji dojavilo da se autocestom neobično malom brzinom od nekih 15-ak kilometara na sat i krivudajući kreće terenac te da njime upravlja vozač kojemu iznad upravljača jedva viri glava. U isto je vrijeme uspaničeni otac policiji prijavio nestanak dječaka, ali i automobila iz dvorišta njihova doma u Chichesteru.

Čudna vožnja terenca u međuvremenu je privukla pažnju jednog od vozača na autocesti, koji je počeo pratiti Mitsubishi. Nakon vožnje autocestom, dječak je skrenuo na lokalnu cestu, gdje je uspio okrznuti i oštetiti najmanje tri vozila, gotovo srušiti jednog motorista, da bi se nakon vozačke pustolovine zabio u zid u selu Lavant. Vozač koji je pratio dječaka u svojem automobilu priskočio je u pomoć, otvorio vrata terenca i šokirao se - na sjedalu vozača sjedio je uplakan i preplašen petogodišnjak. Dječak je, zajedno s oštećenim automobilom, potom vraćen ocu, a liječnički pregled kojemu je neobični vozač potom podvrgnut pokazao je da, osim velike količine straha, malac nije pretrpio ozbiljnije ozljede.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara