Petorici dilera određen jednomjesečni pritvor

Petorici dilera određen jednomjesečni pritvor

ISTRAŽNA sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Jadranka Mandušić donijela je odluku o pokretanju istrage i jednomjesečnom pritvoru protiv petorice osumnjičenika za krijumčarenje droge Igora Dupala, Domagoja Rogića, Igora Štajcera, Admira Halimanovića te Samira Etemovića, doznajemo od glasnogovornika Županijskog suda Krešimira Devčića.

Etemoviću je pritvor određen zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, bijega, teških okolnosti i ponavljanja kaznenog djela, Dupalu, Štajceru i Rogiću zbog utjecaja na svjedoke te ponavljanja i teških okolnosti kaznenog djela, a Halimanoviću zbog opasnosti od bijega.

Svi su se, osim Halimanovića, na današnjem saslušanju branili šutnjom, a Halimanović se držao svoje priče sa prvog saslušanja.

Sutkinja Mandušić je prvo istražno ročište zakazala za 30. kolovoza. U sklopu istrage predloženo je saslušanje četiri policajca i dvojice prikrivenih istražitelja. USKOK predlaže i vještačenje mobitela i SIM kartica osumnjičenih koje je policija od njih zaplijenila. 

Podsjetimo, USKOK je u petak zatražio pokretanje istrage i predložio jednomjesečno zadržavanje u pritvoru protiv navedene petorice zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela zlouporabe opojnih droga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dupalo, Rogić, Štajcer i Etemović se sumnjiče da su se početkom 2007. godine, u Zagrebu, udružili radi zajedničke preprodaje heroina na ilegalnom narko-tržištu. Heroin su u većim količinama nabavljali u Bosni i Hercegovini, i to preko državljanina BiH Samira Etemovića. Drogu su zatim dopremali u Zadar gdje ju je preuzimao Domagoj Rogić koji ju je transportirao u Zagreb. Radi daljnje prodaje osumnjičenici su heroin prepakiravali i u cilju povećanja ukupne količine miješali s drugim primjesama, te su ga potom nudili na prodaju, prilikom koje su i uhićeni 7. kolovoza 2007. u Zagrebu.

Pretragom stana koji koristi Rogić, između ostalog, pronađeno je 3.740 grama heroina i 319 tableta Heptanon, u stanu koji koristi Štajcar pronađeno je oko 348 grama heroina, a kod obojice su pronađene i digitalne vage te smjese namijenjene za miješanje s heroinom. Kod Halimanovića je 9. kolovoza 2007. pronađeno oko 1,9 grama kokaina zbog čega je i protiv njega podnesen istražni zahtjev zbog zlouporabe opojnih droga. 

Iako nema službene potvrde, mediji Dupala povezuju s 51 kilogramom kokaina koji je zaplijenjen na jednoj od paleta namijenjenih za ukrcaj na brod Coral Sea zbog kojega je hrvatski kapetan Krsto Laptalo završio u grčkom zatvoru. Naime, austrijski je Interpol presreo Dupalovu poruku nepoznatoj osobi da ne može isporučiti 51 kilogram kokaina jer je isti zaplijenjen.

A.H.
Foto: A.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara