Petorka razgovarala i o pogrebu Janka Bobetka; Račan vjerojatno ne ide

PREMIJER Ivica Račan, potvrđujući večeras novinarima da je jedna od tema današnjeg sastanka vladajuće koalicije bila i informacija o pogrebu generala Bobetka, najavio je da "vjerojatno neće ići ni na Bobetkov ispraćaj u Zagrebu, ni na pogreb u Sisku".

Ne bih tomu ništa dodao, izjavio je Račan nakon višesatnog sastanka u Banskim dvorima.

Da je petorka razgovarala o Bobetkovu pogrebu novinarima su potvrdili i Ivo Banac (LS) i Jozo Radoš (Libra).

Razgovarali smo o nizu stvari, jedna od njih su i političke implikacije oko toga događaja, odgovorio je Radoš na upite je li jedna od tema bio Bobetkov pogreb, odnosno zahtjev da pogrebu bude nazočan i general Mirko Norac.

Radoš je naveo da petorka nije razgovarala o informaciji po kojoj je sutkinja Ika Šarić do sutra odgodila donošenje odluke o tome hoće li Norac ići na Bobetkov pogreb. O tome nismo raspravljali, niti za to imamo ovlasti, rekao je Radoš.

Premijer Račan novinarima je rekao kako je petorka razgovarala o tome što Hrvatsku čeka u idućih pet do šest mjeseci s obzirom na zadaće koje ima prema EU-u.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan je li bilo riječi o datumu parlamentarnih izbora, premijer je najavio da će se na idućem sastanku vjerojatno moći definirati kada su izbori mogući, s obzirom na zadaće koje vlast treba izvršiti.

Nije želio iznositi ocjene o izglednosti da izbori, umjesto na jesen, budu početkom 2004.

O tome će se razgovarati u koaliciji, neću unositi nepotrebnu konfuziju, rekao je Račan.

Ono na čemu premijer inzistira je da se kvalitetno obave zadaće koje se tiču hrvatskog približavanja EU-u.

Mislim da je najpametnije to obaviti, pa ići na izbore, u protivnom riskiramo strateški nacionalni zadatak, rekao je premijer novinarima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara