"Petrač nije odslužio polovicu kazne i ne bi smio šetati po svježem zraku"

PROŠLOG je tjedna, tijekom slobodnog vikenda, Hrvoje Petrač snimljen u jednom zagrebačkom trgovačkom centru, kako u društvu supruge liže sladoled. No, kako piše Jutarnji list, Petrač nije odslužio polovicu kazne i ne bi trebao uživati nikakve pogodnosti, kao što su slobodni vikendi i boravci na svježem lepoglavskom zraku.

Naime, Petrač trenutno u Lepoglavi odslužuje kaznu zatvora od šest godina zbog otmice maloljetnog sina Vladimira Zagorca, no Uprava za zatvorski sustav je zanemarila činjenicu da mu se sudi zbog još jednog kaznenog djela - iznudu od poduzetnika Miroslava Matkuna.

Podsjetimo, kazneni postupak je pokrenut pred Općinskim sudom u Novom Marofu. Hrvoja Petrača i Trpimira Jandreka se tereti da su od Matkuna ucjenama, prijetnjama i batinama 1996. godine nastojali utjerati najmanje milijun tadašnjih njemačkih maraka. Sud u Novom Marofu osudio je Petrača na godinu i osam mjeseci zatvora, a Jandreka na zatvor od godinu i dva mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Branitelji optuženih, ali i tužitelj uložili su žalbu na presudu, no Županijski sud u Varaždinu ju je prošlog mjeseca u cijelosti potvrdio. Pravomoćnost te presude znači da se Petraču treba izreći jedinstvena kazna za otmicu i iznudu, koja prema pisanju Jutarnjeg lista, ne bi mogla biti bitno manja od sedam godina zatvora, što znači da Petrač još uvijek nije odslužio polovicu kazne i da neće na slobodu prije 2012. godine.

I.M.
Foto: AFP (Arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara