Petraču potvrđena kazna od šest godina zatvora?

PRVOOKRIVLJENIKU u slučaju otmice Tomislava Zagorca, maloljetnog sina umirovljenog generala Vladimira Zagorca, Hrvoju Petraču, Vrhovni je sud najvjerojatnije odbio žalbu na presudu Županijskog suda u Zagrebu kojom je osuđen na šest godina zatvora, piše Večernji list.

Suci Vrhovnog suda razmatrali su žalbu na odluku sudskog vijeća zagrebačkog Županijskog suda kojim je predsjedao sudac Ivan Turudić. On je na ponovljenom suđenju Petraču dosudio kaznu od šest  godina zatvora. Obzirom da nakon razmatranja žalbe Petrač nije pušten iz zatvora pretpostavlja se kako Vrhovni sud nije ukinuo odluku Županijskog suda.

Odluka Vrhovnog suda neće biti poznata u javnosti sve dok ne bude otpravljena strankama u postupku.

Hrvoje Petrač na ponovljenom je suđenju osuđen na pola godine kraću zatvorsku kaznu koja mu je određena na prvom suđenju kada mu se sudilo u odsutnosti.

"Dragulji" zasjenili slučaj Petrač

Njegov sin Novica Petrač u travnju ove godine pušten je iz zatvora u Lepoglavi. Kaznu od tri i pol godine zatvora dobio je zbog sudjelovanja u otmici Tomislava Zagorca. Kaznu nije morao izdržati do kraja jer je zbog uzornog ponašanja četiri mjeseca prije isteka kazne uvjetno pušten na slobodu.

Zanimljivo kako je na suđenju Hrvoje Petrač jednom prilikom dok je protiv njega svjedočio umirovljeni general Vladimir Zagorec, iznio podatak o Zagorčevim draguljima koje je general njemu - kao bivšem poslovnom partneru, dao da ih pokuša prodati. Kasnije se ispostavilo kako se radi o draguljima koji su Zagorcu dani na raspolaganje za potrebe nabavke oružja za obranu Hrvatske.

Slučaj "dragulji" i Zagorčev odlazak u Beč te generalovo odbijanje da izađe pred hrvatsko pravosuđe koje ga tereti za zloporabu položaja, potpuno su medijski zasjenili suđenje Hrvoju Petraču kažnjenom zbog organiziranja otmice Zagorčeva sina.

R.I.
Foto: AFP arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara