INA obustavila isporuku plina Petrokemiji

INA obustavila isporuku plina Petrokemiji

Foto: Hina

OD danas ujutro u 6 sati Petrokemija preuzima ukupne količine plina od samo jednog dobavljača – Prvog plinarskog društva.

Kao što je jučer i najavljeno, INA je obustavila isporuku plina Petrokemiji. Do zastoja u proizvodnji Petrokemije nije došlo i svi pogoni rade sigurno i stabilno. Dinamika proizvodnje i isporuke robe kupcima nije upitna, priopćeno je iz Sindikata Petrokemije.

"Ova situacija će potrajati još nekoliko dana i vjerujemo da će se nakon jučerašnjih razgovora koji su vođeni u Vladi RH stanje u potpunosti normalizirati. Očekujemo da se INA vrlo brzo ponovno uključi u opskrbu plinom Petrokemije Kutina.

U ovom trenutku sindikati i branitelji Petrokemije neće poduzimati nikakve dodatne aktivnosti jer smo uvjereni kako će se u danima koji su pred nama intenzivirati rad na pronalaženju rješenja koja će osigurati dugoročniju stabilnost poslovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovom trenutku obustava isporuke plina je znakovita, ali ne i presudna činjenica koja je pravodobnom reakcijom Uprave i Nadzornog odbora premošćena. Važnije od toga je privođenje kraju procesa dokapitalizacije na kojoj su i Vlada i Uprava i Nadzorni odbor uz potporu sindikata i branitelja radili gotovo cijele prošle godine. Odluke u tom smislu bit će donesene u razumnom roku koji neće dovesti u pitanje opstanak proizvodnje mineralnih gnojiva u Petrokemiji.

Hoće li se u taj procesu uključiti i INA d.d. ili neće apsolutno je nebitno.

Dokapitalizacija će se provesti s njima ili bez njih", zaključuje se u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara