Petrov najavio novu struju u HDZ-u; Milinović: Dio Predsjedništva tražio ostavku Karamarka

Petrov najavio novu struju u HDZ-u; Milinović: Dio Predsjedništva tražio ostavku Karamarka

Foto: FAH

VEČERAS u Dnevniku u 18 sati na N1 gostovali su MOST-ov Božo Petrov i HDZ-ov Darko Milinović.

"Prije svega, HDZ je danas odlučio da ide rušiti premijera, to nije istina. Danas je HDZ samo odgovorio Oreškoviću, koji je jučer htio srušiti HDZ. HDZ kreće u formiranje nove većine, u to smo uvjereni. U novoj većini nema mjesta za premijera koji nije Karamarko.

Na komentare Brkića gledam kao na pokazatelj snage HDZ-a, svatko može izražiti stavove. To je demokracija, zato je HDZ najjača stranka u Hrvatskoj. Neki od članova Predsjedništva su tražili da Karamarko odstupi, ali na kraju sjednice nije bilo ni glasanja, Karamarko ih je pitao žele li, svi su odustali", rekao je Milinović.

"Nama je najbitnije što prije formirati novu većinu, a koliko ja znam Brkić neće snositi sankcije. Ostao je u manjini, još je više ojačao Karamarko. Karamarko je još više preuzeo stranku u svoje ruke.

Taktiku još ne otkrivamo, znat ćete uskoro. HDZ će voditi Hrvatsku u nove pobjede. U novoj većini nema mjesta za MOST. U novoj Vladi nema mjesta za MOST i Petrova. On je krivo krenuo od samog početka.

Karamarko će skupiti najmanje 76 ruku za većinu", dodao je Milinović.

Petrov: RH je žrtva karijere jednog čovjeka

"Mislim da je danas cijela Hrvatska u podređenoj poziciji zbog jednoga čovjeka. Hrvatska i mi svi smo žrtve političke karijere jednog čovjeka.

MOST nikada nije grabio karijere, nikad nam nije bio problem povući se u Sabor. Pogotovo ako će to značiti stabilnost Vlade.

Mi smo od početka podržavali Vladu, podržali smo i Oreškovića. Uvijek ću reći, ono što se uspjelo napraviti je zaista funkcioniralo. Kada je došlo do osobne kompromitacije Karamarka, onda su se odnosi između nas pogoršali. Hoće li na kraju Karamarko imati podršku HDZ-a u ovome što govori, to ćemo još vidjeti.

Neka Karamarko odstupi iz ljubavi prema domovini

Dugoročno bi bilo bolje za državu da Vlada opstane. Mislim da svi trebamo biti odgovorni prema njoj. Pozivam Karamarka da pokaže da mu nije stalo do karijere, nego do domovine. A ne da RH bude žrtva.

Ne znam o kakvom preslagivanju govori Karamarko, da je mogao ,već bi to napravio. Situacija je nemoguća za njega. Ne može računati ni na jedan od 12 glasova MOST-ovaca. Nadam se da će i svi drugi zastupnici u taj dan pokazati tko su.

Što se tiče budućih događanja, vidjet ćemo kako će se stvari odvijati", zaključio je Petrov za N1.

Govoreći za RTL Danas, Petrov je dodatno izrazio nadu u novu struju unutar HDZ-a.

Karamarko nije HDZ

"Nije mi žao što smo Vladu oformili s HDZ-om, Tomislav Karamarko mi nije znak jednakosti sa cijelim HDZ-om. On je samo tada bio predsjednik stranke. Ako postoji u Predsjedništvu HDZ-a razum, ako su svjesni da HDZ treba imati demokratski sustav, molim ih da shvate da postoji politička odgovornost.

Vjerujem da su toga svjesni. Ako je to tako, Karamarko bi sam trebao odstupiti sada", istaknuo je Petrov.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara