Petrov objavio zanimljivu sliku: "Što si siromašniji to si krivlji, što bogatiji to nedužniji"

Petrov objavio zanimljivu sliku: "Što si siromašniji to si krivlji, što bogatiji to nedužniji"

Foto: Božo Petrov/ Facebook

BOŽO Petrov interesantnom je fotografijom najavio konferenciju za medije 24. 11. kojom će predstaviti Mostov prijedlog izmjena pravosudnih zakona.

Na fotografiji se nalaze Ivica Todorić, Ivo Sanader, Tomislav Horvatinčić i gospođa iz Osijeka koju je policajac fizički svladao jer je prešla cestu dok joj je bilo crveno. Na slici piše samo "Zločin i kazna".

Objavu Bože Petrova prenosimo u cijelosti.

"HRVATSKA, ZEMLJA U KOJOJ SI ŠTO SIROMAŠNIJI TO KRIVLJI, ŠTO BOGATIJI TO NEDUŽNIJI

MOST nezavisnih lista u petak, 24. studenog predstavit će svoje prijedloge izmjena pravosudnih zakona. Naš set prijedloga izmjena skuplja prašinu u Ministarstvu pravosuđa već mjesecima, da bi sadašnji ministar Bošnjaković u petak u javnu raspravu pustio njihov dokument kojim opet iznova ubijaju svaku nadu hrvatskim građanima.

Prijedlog koji su nam servirali, jasno je NE organizaciji sudstva, NE profesionalizaciji kadrova, NE ocjenjivanju sudaca, NE sigurnosnim provjerama, NE transparentnosti izbora sudaca i NE poticanju ostanka najboljih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zar je zaista bitno što je prijedlog koji čeka u ministarstvu "Mostov prijedlog" pa ga se nije moglo uzeti u obzir? Do kada će političko nadmetanje biti ispred interesa vaših građana gospodo? Vaših birača u konačnici?

Odužite im se bar jednom poštenim izmjenama. Jer ovi prijedlozi zakona koje ste pustili u javnu raspravu izgledaju kao "daj što daš, samo da nešto damo" prijedlozi. Taman uoči Božića, kao privid pravde, mira, stabilnosti i odlučnosti. Kao otkup INA-e prošlog Božića, pa evo stigao novi, a niti INA-e, niti nade.

"Što si više dužan, to ti država više oprašta"

Od samog početka govorimo da je bolje i pravednije pravosuđe jedan od glavnih stupova nove i bolje Hrvatske. Građani su potpuno izgubili vjeru u hrvatsko sudstvo, svakodnevno gledaju kako okorjeli kriminalci prolaze nekažnjeno, kako koriste rupe u sustavu da bi izbjegli pravdu, a kako "obični" ljudi završavaju pod ovrhama, blokiranih računa, bez kuća, stanova, života i snova radi malih dugova. Dug je dug, da me ne biste krivo razumjeli, ali u Hrvatskoj nije. U Hrvatskoj je jedan manji dug kriminal, a veći dug znak prestiža i moći. Što si više dužan, to ti država više oprašta. Što veći bankovni račun imaš, to ti se raspon kaznenih djela koje možeš počiniti povećava. Što si siromašniji, to si krivlji, što bogatiji to nedužniji.

U petak ćemo predstaviti naše izmjene kojima je cilj profesionalizirati rad predsjednika suda i sudaca, ocjenjivanjem i praćenjem njihovog rada, kojima je cilj organizirati sudstvo, a ne kao vama samo gomilati još i još sudova kako biste imali prostora za uhljebljenje onih s vašim stranačkim iskaznicama. Predstavit ćemo izmjene kojima je cilj savjetnički kadar zadržati unutar sudova, kojima je cilj učiniti izbor sudaca maksimalno transparentnim kroz bodovanje i javno objavljivanje razgovora s kandidatima za suce, za razliku od vaših izmjena kojima maksimalno zatvarate za javnost svaku informaciju te ostavljate prostora za daljnje manipulacije.

Pravedna Hrvatska prvi je korak ka novoj Hrvatskoj. Ako želite da mladi ostanu u Hrvatskoj, u što se kunete iz kampanje u kampanju, iz javnog nastupa u javni nastup, iz parole u parolu, onda ćete pravedno i pošteno uzeti u obzir naše prijedloge i kritike koje ćemo svakako uputiti i u javnu raspravu.

Vidimo se u petak, 24. 11. u Hrvatskom saboru na konferenciji za medije. Ministre, i Vi ste pozvani", objavio je Petrov na svom Facebooku.

 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Božu Petrova, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Božo Petrov.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara