Picula: Hrvatska podržava reforme UNESCO-a

HRVATSKA podržava reforme koje osnažuju UNESCO i prilagođavaju ga novim globalnim pitanjima koja predstavljaju izazov osnovnom mandatu organizacije izgradnji mira i suradnji među nacijama na području obrazovanja, znanosti, kulture i komunikacija, poručio je hrvatski ministar vanjskih poslova Tonino Picula u srijedu u govoru na 32. Općoj skupštini UNESCO-a, priopćio je MVP u Zagrebu.

Picula je ocijenio da je UNESCO, nakon više od 50 godina djelovanja, dobio novu važnost i novu dimenziju suočavajući se s modernim izazovima i dugoročnim ciljem ojačanja zajedničkih normi i vrijednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
RH pridaje veliki značaj UNESCO-vim nastojanjima u regiji jugoistočne Europe u kontekstu dijaloga među civilizacijama. Kao aktualni sudionik procesa stabilizacije i dobrosusjedskih odnosa Hrvatska promiče suradnju na bilateralnoj kao i na regionalnoj razini, rekao je hrvatski ministar vanjskih poslova.

Picula je u svome govoru na Općoj skupštini UNESCO-a govorio i o reformi obrazovanja u RH i njegovom prilagođavanju standardima EU-a. Posebnu je pažnju posvetio zaštiti kulturnih spomenika, pri čemu je dao punu podršku RH Deklaraciji o zločinu uništenja zajedničke baštine čovječanstva, o čemu je rasprava počela, između ostalog, i nakon razaranja kulturne baštine Dubrovnika tijekom Domovinskog rata, stoji u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara