PICULA vjeruje da građani na sljedećim izborima neće u nove avanture

Tonino Picula, ministar vanjskih poslova i član Predsjedništva SDPa, istaknuo je danas u Rapcu kako vjeruje da hrvatski građani na sljedećim izborima neće dopustiti "nova lutanja i nove avanture koje bi prekinule ono što je počelo 3. siječnja".

Na sljedeće parlamentarne izbore SDP će prvi put izići kao stranka koja "brani i zahtijeva" da završi posao koji je počela 3. siječnja, i "upravo u to moramo uvjeriti građane i naše birače", rekao je ministar Picula na seminaru o europskim integracijama i regionalnoj politici, koji je u Rapcu održan u organizaciji socijaldemokratskog Foruma žena SDP-a, Ministarstva za europske integracije te Zaklade Friedricha Eberta i Novog društva.

"Pripadnost Republike Hrvatske političkom, gospodarskom i kulturnom krugu Europe naša je neumitnost, no da postanemo sastavnim dijelom Europske unije, bile su potrebne mnoge političke promjene. Od 3. siječnja 2000. te su promjene sve izraženije", ocijenio je ministar Picula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Govoreći o temi "Što smo napravili od 3. siječnja", ministar Picula je najavio da će Hrvatska od Europske komisije u lipnju dobiti opsežan upitnik na koji treba odgovoriti do jeseni. Dodao je kako očekuje da će u kasno proljeće iduće godine Europska komisija i Vijeće ministara donijeti odluku o početku pregovora s Hrvatskom o ulasku u Europsku uniju.

Uime istarskoga SDP-a sudionike skupa pozdravio je predsjednik Antun Peruško. Istaknuo je da je - nakon podnesene aplikacije Hrvatske za punopravno članstvo u Europskoj uniji i, kako je rekao, "poticajnih signala" koje je poslala Europska komisija - iznimno važno informirati javnost o procesu pridruživanja.

(Hina) dspo mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara