Pijan divljao zbog djevojke pa sestri i šogorici prijetio: "Sve ću vas poklati"

Pijan divljao zbog djevojke pa sestri i šogorici prijetio: "Sve ću vas poklati"
Fotografija nema veze s događajima iz teksta Ilustracija: 123rf

OPĆINSKI sud u Varaždinu jučer je javno objavio nepravomoćnu presudu donesenu 12. veljače 2019. kojom se dvadesettrogodišnji N.D. iz Varaždina osuđuje na zatvorsku kaznu u trajanju od 13 dana zbog nasilja u obitelji počinjenog krajem siječnja ove godine, piše Varazdinski.

S obzirom na to da je nakon uhićenja u zatvoru proveo 12 dana, a uhićenje mu se gleda kao jedan dan zatvora, on neće morati u zatvor, no sud je odredio kako mora na obvezni psihosocijalni tretman u trajanju od šest mjeseci.

N.D., koji je već prekršajno kažnjavan, 25. siječnja je pod utjecajem alkohola u iznosu 1,54 promila galamio na sestru i šogoricu, ističe se u sudskoj presudi, te je fizički nasrnuo na njih, a nasilje je eskaliralo kad je uzeo kuhinjski nož te je njime udarao po vratima i radijatoru i vikao da će ih sve poklati.

Rekao da se ne osjeća krivim

U obrani je N.D. naveo kako se ne osjeća krivim, dok su se sestra i šogorica pozvale na pravo nesvjedočenja zbog srodstva s okrivljenim. Njegov brat pred sudom je svjedočio kako je sve počelo kad je N.D. počeo zavoditi njegovu djevojku, a kad mu je djevojka to rekla, otišao je u sobu i ''stisnul mu šamarčinu'' te je otišao iz stana.

Daljnjim događajima brat nije svjedočio, a sudu je ispričao ono što su njemu ispričale sestra i šogorica. Tako je sudu rekao kako je N.D. nakon njegova odlaska uzeo remen i nož te ga tražio po gradu. Nakon što se vratio u stan, započeo je nasilne radnje zbog kojih je i osuđen, prijetio je sestri i šogorici, a nožem je ubadao u radijator dok nož nije puknuo. Brat optuženog još je dodao kako mu je N.D. govorio da će ga "ubiti na spavanju''.

Sud je svjedočenje brata okrivljenog, iako indirektno, uzeo kao vjerodostojno, dok je obrana N.D.-a okarakterizirana kao ''paušalna, nelogična i plošna'' te je shodno tome proglašen krivim za nasilničko ponašanje u obitelji.

Stranke se na presudu Općinskog suda u Varaždinu mogu žaliti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara