Pijan istukao ženu šakama po glavi, dobio osam kuna kazne

Pijan istukao ženu šakama po glavi, dobio osam kuna kazne
Ilustracija: 123rf

MUŠKARAC star 43 godine iz naselja Autoput kod Drnja nedaleko od Koprivnice na koprivničkom Prekršajnom sudu zbog obiteljskog nasilja kažnjen je s osam kuna.

Isprva je 43-godišnjak morao platiti 612 kuna kazne, no kako je bio uhićen, sud mu je tu kaznu umanjio za vrijeme uhićenja i vrijeme provedeno iza rešetaka. Preostalo mu je platiti 12 kuna, a ako prema zakonu plati dvije trećine kazne, to jest samo osam kuna, sud će mu je uvažiti plaćenom u cijelosti, piše Podravski. No, osim toga, mora platiti sudski paušal u iznosu od 300 kuna.

Zašto je 43-godišnjak uopće završio na sudu, objašnjeno je u pisanom otpravku prekršajne presude protiv njega. Prema presudi, oko 20 sati 16. srpnja prošle godine 43-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 0,72 promila vikao i galamio na svoju prijateljicu “kurvo, j…m te u usta” te joj govorio da je “kurvetina” i psovao joj je majku.

Da je sve ostalo na grubim riječima, vjerojatno ne bi intervenirala policija niti bi ovaj predmet stigao na Prekršajni sud, no 43-godišnjak je ženu izudarao s nekoliko udaraca šakom u glavu. Na suđenju se okrivljeni nije pojavio niti je sudu dostavio pisanu obranu, na što je imao pravo. Kako je navedeno u presudi, kažnjen je “primjereno vrsti i težini počinjenog djela te društvenoj opasnosti”.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara