Pijan razbijao stakla i slike ispred ureda splitskog gradonačelnika, jedna osoba ozlijeđena

U ZGRADI splitskoga Gradskog poglavarstva, Banovini, danas se oko 12 sati dogodio izgred kad je 28-godišnji muškarac porazbijao stakla i slike ispred gradonačelnikova ureda.

Po riječima predstojnice ureda Marine Protić gradonačelnik Zvonimir Puljić u to vrijeme nije bio u zgradi, jer je na službenu putu.

Dvadesetosmogodišnjak, kako doznajemo riječ je o Denisu Čuku, korisnik je gradskog stana iz kojega je jučer trebao biti deložiran.

Zatražio je prijam kod gradonačelnika kako bi riješio svoje stambeno pitanje, a kad mu je tajnica rekla da je gradonačelnik odsutan, počeo je razbijati staklena vrata ispred ulaza u ured i slike na hodniku.

Predstojnica ureda kazala je kako je Denis Čuk prije nekoliko godina aktivirao i protupožarni aparat u zgradi Poglavarstva, tako da je bio poznat zaštitarima koji su ga pokušali zaustaviti na ulasku u zgradu.

No, kad su mu kazali da gradonačelnika nema i da ode, izgrednik je potrčao uza stube i, izbjegavši i zaštitara pred ulazom u prostorije Poglavarstva, uspio doći do gradonačelnikova ureda. Uspjeli su ga svladati tek kad je počinio štetu, nakon čega je pozvana policija koja ga je izvela iz zgrade. Policija je dovršila očevid, a materijalna šteta nije poznata.

Za izgreda u dvorani za sastanke bilo je u tijeku primanje i, po riječima predstojnice Protić, jedan je od sudionika primanja, najvjerojatnije, lakše ozlijeđen krhotinom stakla koje je "letjelo na sve strane".

Kako Index doznaje od Marine Kraljević-Gudelj, glasnogovornice PU splitsko-dalmatinske, izgredniku je izmjereno 0,30 g/kg alkohola u krvi, pa će biti zadržan dok se ne otrijezni. U srijedu ujutro bit će provedena kriminalistička obrada, nakon koje će protiv njega biti podnesena odgovarajuća prijava.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara