Pijan vozio ženu i četvero male djece pa sletio s ceste. Nitko nije bio vezan

Pijan vozio ženu i četvero male djece pa sletio s ceste. Nitko nije bio vezan
Ilustracija: PU Vukovarsko-srijemska (Nije fotografija s mjesta nesreće)

VUKOVARSKO-srijemska policija izvijestila je o prometnoj nesreći u kojoj su ozlijeđene četiri osobe, a koja se dogodila jučer nešto prije 19 sati.

"44-godišnjak iz Ivankova, pod utjecajem alkohola (1,8 g/kg) upravljao je osobnim vozilom, krećući se cestom Vinkovci-Jarmina, iz smjera Jarmine u smjeru Vinkovaca. U vozilu se nalazilo četvero djece i supruga.      

Nakon nadvožnjaka iznad željezničke pruge na vinkovačkoj obilaznici nije prilagodio brzinu kretanja vozila zbog čega nije bio u mogućnosti skrenuti te je udario u betonske elemente i sletio na poljski put.

U prometnoj nesreći četvero djece u dobi 1, 4, 7 i 9 godina lakše su ozlijeđeni", priopćila je policija.

Očevidom policije utvrđeno je kako vozač za vrijeme upravljanja motornim vozilom nije koristio sigurnosni pojas, a djeca nisu bila u sjedalicama.

Policija poslala upozorenje

"S obzirom na to da policija svakodnevno poduzima preventivno-represivne aktivnosti s ciljem upoznavanja građana o opasnostima koje prijete u prometu na cestama, pojedinci zanemaruju savjete i preporuke za sigurno sudjelovanje u prometu čime ugrožavaju sebe, svoje najmilije i imovinu.

Okolnosti pod kojima se dogodila ova prometna nesreća posebno ističemo jer su počinjeni prekršaji (brzina, alkohol, pojas, dječje sjedalice) prisutni kumulativno.

Najmlađi članovi obitelji pretrpjeli su lakše tjelesne ozljede, dok su roditelji neozlijeđeni u prometnoj nesreći.

Policijska uprava vukovarsko-srijemska ističe ovaj negativni primjer i preporučuje vozačima da ne upravljaju vozilima ukoliko su konzumirali alkoholna pića, da vozilom upravljaju u granici dopuštene brzine i prilagode brzinu uvjetima na kolniku, da koriste sigurnosni pojas na način predviđen od proizvođača, ne koriste mobitel za vrijeme upravljanja vozilom na način kojim se umanjuje sigurno upravljanje vozilom, da putnici koriste sigurnosni pojas a naročito da se djeca smještaju u dječje sjedalice ili prilagođena postolja", upozorila je policija u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara