Pijani Britanac skrenuo avion na Aljasku jer mu stjuardese nisu htjele poslužiti piće

Tekst: S.C.H.
Foto: Ilustracija

PIJANI Britanac, razbješnjen odbijanjem stjuardese zrakoplova American Airlinesa da mu posluži još jedno piće, zaprijetio je batinama pilotu, zbog čega je avion prisilno skrenuo sa rute i sletio na Aljasku, prenosi danas britanski Daily Mail.

Britanski državljanin, 56-godišnji John Leigh je, prema navodima zrakoplovnih vlasti u Anchorageu na Aljasci, ali i osoblja zrakoplova, prošle subote letio redovnom linijom American Airlinesa iz Los Angelesa za Tokio. Neposredno prije ukrcaja u avion u aerodromskom je baru popio piće, no to mu nije bio dovoljno, te je u avionu naručio i popio još šest žestokih pića.

Pijanog nasilnika savladali su pilot, posada i putnici

Kad je, već vidno pijan, odlučio naručiti još jedno piće, zaplićući pritom jezikom, stjuardesa mu je odbila ispuniti želju, što je ovoga toliko razbjesnilo da je počeo vikati, prijetiti, a naposljetku je upao u pilotsku kabinu sa podignutom rukom namjeravajući njome udariti pilota, izjavili su istražitelji koji su u Anchorageu ispitali cijeli slučaj.

No pilot se snašao, na vrijeme je uspio uhvatiti Leighovu ruku i izvrnuti, je, nakon čega su u pomoć priskočili ostali članovi posade i nekoliko putnika, koji su savladali pijanog Britanca i uspjeli ga vezati. Ovaj se, unatoč tome, nastavio boriti i udarati sve oko sebe, a pritom je ozlijedio i agenta zaduženog za sigurnost u avionu.

Pilot je zbog incidenta skrenuo sa redovne linije i sletio u Anchorage, gdje je nasilnog Britanca preuzela tamošnja policija i zadržala ga u pritvoru.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara