Pijani Zagrepčanin noću vozio bez upaljenih svjetala, a s policijom se "igrao mačke i miša"

NOĆAS su oko 23.55 sati, na raskrižju Slavonske avenije i ulice HBZ, policajci prisilno priveli pijanog vozača, izvijestila je PU zagrebačka.

28-godišnjak je automobilom upravljao bez upaljenih svjetala i pod utjecajem alkohola (1,33 promila), zbog čega su mu policijski službenici, nakon prvog zaustavljanja, oduzeli vozačku dozvolu i isključili ga iz prometa.

No, mladiću to nije predstavljalo preveliki problem. Oglušio se na policijsku zapovijed i nastavio je s vožnjom. Policajci su ga ponovno sustigli na istom raskrižju i zapovjedili mu da zaustavi vozilo i izađe iz njega, na što se on ponovno oglušio i pokušao pokrenuti vozilo.

Igra mačke i miša policajcima je tad dosadila pa su mladića, uz upotrebu sredstava prisile, priveli u policijsku postaju, gdje je zadržan do otrežnjenja.

Pred policijom bježao i pijani mopedist

Noćas je zagrebačka policija imala posla s još jednim pijanim vozačem. U Petrinjskoj su ulici zaustavili 30-godišnjeg mopedista, koji je upravljao neregistriranim mopedom, bez vozačke dozvole i bez zaštitne kacige na glavi te pod utjecajem alkohola (1,85 promila).

I njega su bili prisiljeni privesti uz upotrebu sredstava prisile, jer je pokušao pobjeći. Doveden je u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do otrežnjenja.

I.M.
Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara