Piršić: Iznenađujuće dobar odaziv na peticiju u Omišlju

PREDSJEDNIK inicijativnog odbora ekološke udruge Eko Kvarner u osnivanju Vjeran Piršić kazao je danas da je odaziv građana na peticiju, kojom se traži izrada studije utjecaja na okoliš i neovisni nadzor projekta naftovoda Družba Adria, iznenađujuće dobar.

Potpisi za peticiju počeli su se jučer prikupljati u Njivicama, a danas je nastavljeno u Omišlju, rekao je Piršić ne preciziravši broj potpisnika. U izjavi za Hinu kazao da je peticija zamišljena kao primarno općinska, ali da sada udruga razmatra mogućnost proširenja jer da su u posljednja dva dana primili pozive građana koji žele sudjelovati u peticiji iz cijele Primorsko-goranske županije pa i iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Piršić tvrdi da su tijekom protekle noći zaposlenici JANAF-ova naftnog terminala u Omišlju pokidali plakate kojima je ova udruga pozivala na potpisivanje peticije ta je najavio da će na sjednici Općinskog vijeća Omišlja u četvrtak nastojati u dnevni red unijeti i raspravu o peticiji. Potisivanje će trajati do 10. veljače, a peticiju će pokušati uručiti predsjedniku RH Stjepanu Mesiću, kazao je.

Kako je izjavio Piršić, Eko Kvarner nije protiv sporazuma Družba Adria, već žele da se precizira koji je interes hrvatske države te da se uvede obveza čišćenja balastnih voda iz tankera. Ocijenio je iritantnim da se interes hrvatske države izjednačava s interesom tvrtke JANAF.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara