Pismo Vučiću koje je uzdrmalno Srbiju: "E pa, dragi Aleksandre, došao je i taj trenutak..."

Pismo Vučiću koje je uzdrmalno Srbiju: "E pa, dragi Aleksandre, došao je i taj trenutak..."

Foto: Facebook

BLOGERICA i autorica knjige "PiSanje uz vjetar" Milijana Bajraktarević na svom je Facebook profilu najavila odlazak iz Srbije, a njezin post izazvao je burne reakcije u Srbiji.

Njezinu objavu prenosimo u cijelosti:

"E pa dragi Aleksandre, došao je i taj trenutak, pa reko da te obavestim, da odlazim iz zemlje. Prvo On, pa ja, pa deca. Kako to obično biva..

Ne znam koliko ti je važno gde idemo ali će to svakako biti zemlja u kojoj se vrednuje rad, ceni poštenje, drži do obrazovanja i u kojoj ima reda i zakona.

Eto, nismo više izdržali. Svako po 44 godine, on i ja, vaspitani na pionirskoj zapovesti, u duhu Božjih zapovesti, odrasli na srpskim rekama, planinama, istoriji i običajima, nismo se snašli. Mislili smo da ne moramo da budemo partijski ljudi da bi mogli da preživimo. Mislili smo da ne moramo da dajemo reket da nas ne bi opelješio svaki ljigavi inspektor.

Mislili smo da ćemo poštenim radom sa dve plate moći da hranimo decu. Nismo mislili da ćemo čekati sniženja u seknd-hend šopovima da se obučemo. Nismo mislili da ćemo sa mojim stručnim usavršavanjem kupovati hranu na odloženo. Ni na kraj pameti nam nije bilo da će diplome moći da se kupe. Ni na kraj pameti da nećemo moći da pozivamo ljude u goste jer nećemo imati čime da ih dočekamo. Ni u ludilu nismo mislili da treba da pijemo antidepresive da bi nam život bio podnošljiviji. A kamoli da treba da se svađamo i rastajemo zbog para. Zašto, ako se zbog para nismo ni uzeli?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ej, a zašto još jedna srpska porodica da ode u beli svet? Zašto, ako su nam i pradede rođene ovde, radili ovde, ginuli ovde, nadali se ovde? Zašto, dragi Aleksandre, da u ovim godinama idemo na kurs stranog jezika, kad volimo svoj?

Zašto da rasplačem majku i da joj obećam da ćemo se viđati na skajpu?

Zašto bre da ne miriše behar ovaj meni, sarma i pečena roga?

Molim te samo da mi kažeš zašto, jer zaslužujem od tebe bar toliko, jer nikad ni žvaku ukrala nisam, jer čitam srpske pisce, slušam srpske pesme, jedem srpsku hranu, volim srpske slikare i naučnike.

I molim te samo još, ako možeš, da mi objasniš kako onda to, od mene, srpske unuke, ćerke i majke, da moja deca jedva čekaju da odu odavde?", napisala je i skupila skoro 10.000 lajkova, dok je njezina objava podijeljena preko 2.000 puta.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara