"Pište Vladi - ostavka!": U prva četiri dana skupljeno 28 tisuća potpisa

Foto: Tomislav Krišto / Cropix

U PRVA četiri dana akcije Hrvatskih laburista "Pište Vladi - ostavka!" pisma za odlazak ove garniture vlasti je potpisalo 28.678 građana.

Hrvatski laburisti izvještavaju kako će se od sljedećeg tjedna potpisivanje omogućiti i preko interneta za one građane u čijim gradovima nisu u mogućnosti postaviti svoje štandove. Iz stranke kažu da se provođenje akcije stabiliziralo unatoč početnim problemima u koje su ubrojali niske temperatura, odbijanje izdavanja dozvola za korištenje javnih površina od strane pojedinih gradskih ureda i neodobravanje godišnjih odmora aktivistima od strane nekih poslodavaca.

"Radnike su pretvorili u robove"

Laburisti razmišljaju o produživanju trajanja akcije, koja se trebala provoditi do 15. veljače, jer je proteklih dana bilo hladno, a za naredne se očekuje zatopljenje koje bi na ulice i trgove trebalo izvesti veći broj građana. Stranka obavještava da se svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona 01 / 88 90 750 mogu dobiti informacije o akciji. Gdje se možete potpisati pronađite ovdje.

Predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar je kazao da Vlada Jadranke Kosor treba otići zato što je "radnike pretvorila u robove, umirovljenike u sirotinju, nezaposlene je učinila očajnima, a sve nas odvela u dužničko ropstvo".

"Crna slika Hrvatske"

Kao povod za ovu akciju su istaknuli i trenutnu "crnu sliku Hrvatske" koja kaže da imamo 320 tisuća nezaposlenih, 90 tisuća radnika koji rade, a ne primaju plaću, 75 tisuća onih za koje se plaća mirovinsko i zdravstveno te 100 tisuća poduzetnika kojima su blokirani računi, jer traže 35 milijardi neplaćenih računa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara