Pitali smo Dina Rađu kojih mu je pet omiljenih knjiga

Pitali smo Dina Rađu kojih mu je pet omiljenih knjiga
Foto: Pixsell/Vjeran Zganec Rogulja

DINO Rađa jedan je od velikana hrvatskog sporta, izniman košarkaš i svjetski prvak, osvajač dvije olimpijske medalje i višestruki klupski prvak Europe koji je prošle godine primljen i u košarkaški Hall of Fame. 

Rođen je u Splitu 1967. godine, a vrhunce svoje karijere je doživio u Jugoplastici i Boston Celticsima.

S obzirom na Rađina životna postignuća, ne iznenađuje što ga, kada je riječ o knjigama, najviše zanima biografska literatura. Za Index je pristao otkriti svojih pet omiljenih knjiga.

Escape from Camp 14: One Man's Remarkable Odyssey from North Korea to Freedom in the West - Blaine Harden
 
Istinita priča o bijegu iz logora u Sjevernoj Koreji. Opisuje se kakvi su bili uvjeti života u logoru i brojna maltretiranja, a sve iz usta čovjeka koji je to doista i preživio. Potresno.

 

The Story of AC/DC: Let There Be Rock - Susan Masino
 
Priča novinarke koja ih je pratila od prvih dana, kad su bili totalno nepoznati. Vodi kroz karijeru grupe, nastanak pojedine pjesme, smrt Bona Scotta. Za muzičke fanove.

Steve Jobs - Walter Isaacson

Priča o čovjeku koji je obilježio ne samo svijet tehnologije nego i cijeli naš svijet. Njegov put iz garaže do vrha.

The Education of a Coach - David Halberstam

Priča o Billu Belichicku, jednom od najvećih trenera američkog nogometa, o njegovim korijenima iz Hrvatske, dolasku njegove obitelji u Ameriku, itd.Opisuje se njegov trenerski razvoj, počeci u totalnoj neimaštini pa sve do danas, kada je na vrhu svijeta. Njegova filozofija rada je fascinantna. Svaki trener bilo kojeg sporta bi trebao pročitati ovu knjigu. 

The Way It Was: My Life with Frank Sinatra - Eliot Weisman, Jennifer Valopi

Jedan od najvećih svih vremena. Još jedna priča o njegovom životu i karijeri, izvrsno napisana. Posebno me zanimalo objašnjenje o njegovoj navodnoj suradnji s mafijom u SAD-u. 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara