Pitali smo HŽ o pokvarenom vlaku iz Zagreba za Koprivnicu, evo što kažu

Pitali smo HŽ o pokvarenom vlaku iz Zagreba za Koprivnicu, evo što kažu
Ilustracija: Damir Špehar/PIXSELL

INDEX je jučer pisao o Facebook statusu Nine Mataković, nezadovoljne putnice koja je prošlog tjedna putovala vlakom na liniji Zagreb - Koprivnica.

>>> Djevojka opisala put vlakom od Zagreba do Koprivnice: "Jer to je HŽ - lutrija"

Kako tvrdi Mataković, putovala je vlakom koji u 18:47 polazi sa zagrebačkog Glavnog kolodvora, a u Koprivnicu stiže za 1 sat i 27 minuta, odnosno u 20:14, kako reklamiraju u HŽ-u. Broj presjedanja, piše u rasporedu, iznosi 0.

Vlak je stao u Križevcima, a već je trebao stići u Koprivnicu

No u stvarnosti to je izgledalo sasvim drugačije. Prema procjeni ove putnice, u vlaku se, kad je putovala, nalazilo još nekih 150 putnika. 

Vlak je kasnio u polasku, krenuo je, kako Mataković piše, "debelo poslije 19 sati”. Nije je to posebno uzrujalo, no u Križevcima, otprilike na nešto više od pola prijeđenog puta, nastaju problemi. Vlak staje, informacija nema.

"U Križevcima pola sata stojimo, nigdje nikoga, osim iznimno simpatičnog konduktera koji je, nažalost, informiran kao i ranije spomenuta grupica od 150-ak ljudi, nikoga (blagajna u Križevcima ne radi ili je iznimno zatvorena, imala sam vremena provjeriti) koga bi se pitalo što se pobogu događa u Križevcima 15+ minuta nakon što je već trebao biti u Koprivnici", napisala je Mataković.

HŽ odgovorio na Indexov upit

Prema podacima sa službenih stranica HŽ-a, na relaciji Zagreb - Križevci dnevno vozi 11 izravnih linija, put traje od 1 sat i 12 minuta do 1 sat i 36 minuta, ovisno o liniji. Cijena karte iznosi 56,80 kuna.

Poslali smo upit HŽ-u da nam potvrde vožnju koju je Mataković detaljno opisala. Njihov odgovor prenosimo u cijelosti.

"Dana 14. lipnja vlak 973 krenuo je iz Zagreba uz 17 minuta kašnjenja s obzirom da je čekao na putnike vlaka 4001 koji vozi na relaciji Rijeka - Zagreb koji su ostvarivali vezu prema Koprivnici.

S obzirom da je tijekom vožnje vlaka 973 (Zagreb 18:47 - Koprivnica 20:14) u 20:00 sati došlo do kvara na kontaktnoj mreži između kolodvora Križevci - Lepavina, prijevoz putnika bio je organiziran s 3 autobusa na relaciji Križevci - Lepavina - Križevci, zbog čega su putnici na relaciji Lepavina - Koprivnica bili prevezeni vlakom koji je u kolodvor Koprivnica stigao uz kašnjenje od 94 minute, odnosno u 21:48 sati.

S obzirom na navode putnice da je vozio samo jedan autobus, obavještavamo Vas da je najprije stigao jedan, a nakon njega još dva autobusa kojima su prevezeni svi putnici", stoji u odgovoru iz HŽ-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara