Pitali smo Ružu Tomašić kojih joj je pet omiljenih knjiga

Pitali smo Ružu Tomašić kojih joj je pet omiljenih knjiga
Foto: Privatni arhiv

ZASTUPNICA u Europskom parlamentu Ruža Tomašić jedna je od najpoznatijih političarki hrvatske desnice, trenutno članica Hrvatske konzervativne stranke. Političku karijeru započela je kao saborska zastupnica HSP-a, a u javnosti se istaknula hrabrom i uspješnom borbom protiv narkomafije na Korčuli, na kojoj živi, te direktnom retorikom. S druge strane, zamjeraju joj se nacionalistički ispadi poput onoga o Srbima kao gostima u Hrvatskoj.

Tomašić je rođena 1958. u Maglaju u BiH, a kao 15-godišnjakinja je emigrirala u Kanadu kod sestre. Tamo je postala policajka te je radila i kao kaskaderka na snimanju popularne serije "Dosjei X". Početkom devedesetih se vratila u Hrvatsku i postala dio osiguranja predsjednika Franje Tuđmana, no zbog bolesti i liječenja se opet vratila u Kanadu, iz koje se s obitelji u Hrvatsku konačno vraća 1998.

U Europskom parlamentu je bila u klubu Konzervativaca i reformista te se najviše bavila problemom izlova male ribe na Jadranu. Sada na koalicijskoj listi Hrvatskih suverenista ide po novi mandat u Europskom parlamentu.

Ruža Tomašić je za Index otkrila svojih pet omiljenih knjiga.

Full Force and Effect - Tom Clancy
Cardinal of the Kremlin - Tom Clancy

Obožavam špijunske trilere. Tom Clancy je majstor u opisivanju detalja modernog špijunskog ratovanja. Jednostavno vas tjera da se uživite u priču.

Politika razboritosti - Russell Kirk

Pisac na jednostavan način opisuje i približava (demistificira) politiku, a pogotovo konzervatizam.

Mi Hrvati -  Matko Marušić

Dio Hrvatske povijesti ispričane preko naroda i kroz narod.

The Shack - William Paul Young

U posljednje vrijeme najdraža knjiga. Pisac ukazuje na to kako vjera u Boga ispunjava prazninu koju čovjek osjeća u sebi. Opisuje Boga u liku zemaljskog bića, punog suosjećanja i razumijevanja. Jednostavno stvara osjećaj da je Bog uvijek sa mnom. Divan osjećaj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara