Pjevač koji je kažnjen zbog Čavoglava: Sad ne znam treba li vikati Za dom ili ne

Pjevač koji je kažnjen zbog Čavoglava: Sad ne znam treba li vikati Za dom ili ne
Screenshot: N1

MARIO ROSO, pjevač zabavne glazbe iz Makarske, koji je kažnjen s oko 1000 kuna jer je izvodio pjesmu Marka Perkovića Thompsona Bojna Čavoglave i početni stih Za dom, kaže da je sada zbunjen i da više ne zna što smije pjevati.

"Ja nemam problema s pjesmama, pjevam fešte, veselice tipa ribarskih noći. Jedna od njih bila je fešta u Makarskoj u povodu Dana domovinske zahvalnosti 2015. godine. Organizatori su tražili da otpjevam Čavoglave i sve hrvatske domoljubne pjesme su bile prigodne", rekao je Roso za N1.

"Otpjevao sam pjesmu u izvornom obliku, nekim novinarima se to nije svidjelo, došlo je do medija, suda i tako su me okrivili što sam otpjevao izvorno stanje Bojne Čavoglave. Ja sam sad u nedoumici da li pjevati izvorno stanje, odglumiti organizatorima da sam zaboravio tu pjesmu, sad sam u neobranom grožđu", požalio se pjevač.

Zbunjen je

Sve mu je to, kaže, čudno i čini mu se da zakon nije isti za sve. Kaznu je dobio za izvođenje Čavoglava s ustaškim pozdravom i sada smatra da mu je država stvorila problem jer ne zna hoće li pjevati ili izmisliti da je zaboravio pjesmu.

"Pjevao sam je ove godine bez početka pa su onda dragi prijatelji i gosti se pobunili da ne ide tako pjesma, zašto nisam viknuo Za dom. Sad više ne znam, treba li viknuti Za dom ili ne. Kaznu sam platio iz očaja. Ja bih molio da institucije riješe jel se smije pivati ili se ne smije da znam za ubuduće jer me puno ljudi traži za fešte, ne znam što da napravim. Nije stvar kazne, nego što dalje", zapitao se.

"U našoj državi netko smi pivati, a netko ne smi pivati", zaključio je kažnjeni pjevač.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara