Obitelj šokirana: 15-godišnjak iz Zagreba seksualno zlostavljao sestrične stare 4 i 9 godina

Obitelj šokirana: 15-godišnjak iz Zagreba seksualno zlostavljao sestrične stare 4 i 9 godina

Foto: Ilustracija

15-GODIŠNJI dječak iz Zagreba, koji je živio s bakom, tetom i tetkom te njihovim dvjema kćerima, devetogodišnjakinjom i četverogodišnjakinjom, priveden je na istražni sud zbog sumnje da je djevojčice seksualno zlostavljao.

Kako doznajemo, nije ih silovao, već ih je zvao da se "maze" s njima, a sve je otkrila baka koja je slučaj prijavila policiji. Dječak je pred istražnim sucem plačući priznao što je radio, a sudac ga je pustio na slobodu te slučaj prepustio drugim institucijama.

"Ne možemo dječaka koji je postao svjestan što je učinio, i sam rekao da se ne može više vratiti u njihovu kuću, poslati u Remetinec. Dječak nije socijaliziran i ne može razlučiti dobro od zla, a boravak u Remetincu sigurno mu neće pomoći. Na žalost, kod nas nema institucije u koje bi ga sudac mogao poslati. No, to ne znači da nije kriv i da neće odgovarati za to što je učinio. Postupak je i dalje u tijeku, istraga traje, Socijalna skrb i policija nastavljaju slučaj", objasnio nam je u razgovoru jedan zagrebački sudac dodajući kako više ne postoji opasnost od ponavljanja djela pa je vjerojatno i to razlog za odluku suca o puštanju na slobodu. Dodao je kako se istražni zatvor maloljetnicima izriče u iznimno teškim slučajevima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DORH se žalio na odluku suda, no sa sucem se složilo i sudsko vijeće također odbijajući zahtjev DORH-a za pritvorom.

Dječak dolazi iz disfunkcionalne obitelji, otac mu je u njemačkom zatvoru a majka živi u Zagrebu no nije se brinula o djetetu pa je skrbništvo nad dječakom preuzela baka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara