Plaža na Korčuli onečišćena fekalijama, kupanje se ne preporučuje

Plaža na Korčuli onečišćena fekalijama, kupanje se ne preporučuje
Ilustracija: Davor Puklavec/Pixell

NA KORČULANSKOJ plaži Prižbi došlo je do onečišćenja mora fekalnim vodama te iz Dubrovačko-neretvanske županije upozoravaju kako se do daljnjeg ne preporučuje kupanje, javlja Dalmatinski portal.

O onečišćenju je obaviještena i Inspekcija zaštite okoliša i ostale inspekcije

“Prema obavijesti Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije od 3. lipnja 2020., tijekom drugog ispitivanja kakvoće mora prema Programu utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama Dubrovačko-neretvanske županije u 2020. godini, utvrđeno je da rezultati analize mora za kupanje na plaži Prižba na Korčuli, uzorkovanog 1. lipnja 2020. godine, prelaze granične vrijednosti za mikrobiološke pokazatelje intestinalni enterokok i Escherichia coli”,  izvijestili su iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Uzorkovanje mora će se ponavljati do prestanka onečišćenja, a o onečišćenju je obaviještena Inspekcija zaštite okoliša i ostale nadležne inspekcije.

"S obzirom na to da uzorci mora na plaži Prižba na Korčuli, zbog onečišćenja fekalnog podrijetla, ne udovoljavaju uvjetima Uredbe, ne preporučuje se kupanje do daljnjih obavijesti", zaključili su iz Županije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara