Plenković je ljut zbog debakla na izborima, napao je i Vasu Brkića

Plenković je ljut zbog debakla na izborima, napao je i Vasu Brkića
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

PREDSJEDNIK HDZ-a Andrej Plenković prokomentirao je danas medijima napise o riječima Milijana Brkića na jučerašnjem Predsjedništvu stranke.

Podsjetimo, izvori su otkrili da je Brkić poručio kako narod nije glup te da ne može biti dobar kada glasa za HDZ, a loš kada ne glasa.

Kaže kako im je falilo 1400 glasova za peti mandat

Evo što je Plenković rekao o tome. 

"Prvo, mi smo pobijedili. Ono što se prekjučer dogodilo, falilo nam je 1400 glasova za peti mandat. Čestitam svima koji su se izabrali, kao i našim kandidatima i kandidatkinjama, bila je velika disperzija i tu se dogodilo upravo ono o čemu sam u kampanji govorio. Ona je bila duga, a naša je bila afirmativna. Što se tiče onoga što smo radili prvih 45 dana prije izbora, ne da nemam primjedbe, nego znam da nijedna vlada ni politička stranka ne ulaže toliko u europsku orijentaciju Hrvatske kao ova", rekao je Plenković.

"Rezultat za mene osobno nije zadovoljavajući, međutim, ove situacije gdje neki ljudi nakon sjednice Predsjedništva puštaju informacije nekim vašim kolegicama, to je sport na koji sam ja naučio", rekao je Plenković medijima, javlja N1.

Napao Brkića, kaže da ga nije vidio u ovoj kampanji

Upitan za komentar na medijske napise o izjavama Milijana Brkića, Plenković je rekao da ga nije vidio u ovoj kampanji, da nije pridonio ništa. Dodao je i da se ne sjeća jučerašnje Brkićeve izjave da ''narod nije glup te da u HDZ-u trebaju biti ponizni, a ne bahati''.

"Svatko je mogao u HDZ-ovoj kampanji se angažirati i trebao je, oni koji će sada ex post dovesti u pitanje listu nisu zucnuli kad se ona sastavljala. Tvrde da lista nije jednoglasna, a to nije točno", rekao je.

Upitan vidi li i svoju odgovornost u lošem izbornom rezultatu, Plenković je rekao: "Ja da vidim odgovornost u nečemu u čemu smo mi bolji od svih drugih stranaka?"

"Kad imate toliko udara na vladu, koji traju praktički mjesecima, od svih medijskih kuća nisam vidio nijedan plus, bili su samo napadi. Ako se stvara kontekst u kojem stalno imate umjesto fokusa na bitno za ove izbore, odvraćanje tema na nešto drugo, onda se dogodi da fali 1400 glasova za peti mandat", rekao je Plenković.

Komentirao Kolindinu izjavu o političarima

Što se tiče izjave predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, da su se političari otuđili od naroda te da se to na ovim izborima vidjelo, Plenković je upitao koji su to političari. 

"Ne vjerujem da je mislila prije svega na naše kandidatkinje i kandidate niti na mene, ako je netko na terenu i razgovara s ljudima zadnje tri godine, ako se svojim integritetom bori da rješava sve probleme koji su nas dočekali, prema tome ta teza što se tiče HDZ-a mislim da ne stoji", rekao je Plenković.

Upitan komplicira li ovaj izborni rezultat podršku predsjedničkom kandidatu HDZ-a, Plenković je niječno odgovorio. 

"Ovo je pogreška koja se dogodila u praktički statističkom kontekstu. Bilo bi mi draže da je bila neka veća izlaznost i da smo dobili tih 1400 glasova i peti mandat", rekao je Plenković, ponovivši da će sa svojim suradnicima napraviti detaljniju i temeljitu analizu izbornih rezultata.

"Ničeg se ja ne bojim"

Na pitanje boji li se okrupnjavanja desnice, Plenković je rekao da se on ničega ne boji. "Volio bih samo da ovi koji žele da HDZ bude na desnom centru, da rade na tome", rekao je.

Što se tiče Stiera, ja sam siguran da on želi da HDZ bude na desnom centru, a što se tiče drugih, moguće da žele da HDZ bude desnije, o tome možemo razgovarati, ali ne može najveća stranka biti na jednom polu političkog centra, to nije dobro, rekao je Plenković na komentar da ne misle svi članovi stranke kao on.

"Nema teoretske šanse da se politika koju ja vodim, a to je desni centar, promijeni", rekao je, prenosi N1.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara