Plenković kod Solina došao na otvorenje projekta vrijednog 25 milijuna kuna

Plenković kod Solina došao na otvorenje projekta vrijednog 25 milijuna kuna
Foto: EPA

U MAJDANU, na izvoru rijeke Jadro kod Solina, svečano su otvoreni radovi na uređenju napuštenog tupinoloma vrijedni 5,4 milijuna kuna, što je prva faza projekta "Jadro izvor života", a svečanosti je nazočio i predsjednik vlade Andrej Plenković. 

"Cijeli projekt (Jadro izvor života) stajat će 25 milijuna kuna i bit će gotov za dvije godine", a četiri petine tog iznosa bit će nepovratno financirane iz EU sredstava, kazao je Plenković.

Kaže da se radi o krasnom projektu

Istaknuo je da se radi o "krasnom projektu" koji će revitalizirati područje izvora rijeke Jadro, emancipirati prirodnu i kulturnu baštinu i postati novo mjesto okupljanja za mlade.

Izrazio je zadovoljstvo što su u projekt uključeni mladi iz Dječjeg gradskog vijeća Solina te studenti splitskog Građevinskog fakulteta koji su dali inicijativu i pripremili taj projekt.

Istaknuo je kako je Solin, s oko 30.000 stanovnika, jedan od najpropulzivnijih hrvatskih gradova s pozitivnim prirastom te je pohvalio demografske mjere sadašnjeg i bivšeg solinskog gradonačelnika Dalibora Ninčevića i Blaženka Bobana, sada splitsko-dalmatinskog župana.
 
Nakon svečanosti na izvoru Jadre premijer je otišao u Operativno vatrogasno zapovjedništvo u Divuljama, gdje će pratiti vježbu ''Sigurnost 19'' – prijenos slika s terena iz Zadarske, Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije. 

Nakon vježbe će s ministrom obrane Damirom Krstičevićem i glavnim vatrogasnim zapovjednikom Slavkom Tucakovićem potpisati Sporazum o suradnji u gašenju velikih požara na otvorenom prostoru protupožarnim zrakoplovima Oružanih snaga RH. S pročelnikom Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) Josipom Granićem Krstičević će potpisati Sporazum o suradnji između Ministarstva obrane i HGSS-a.

U Zagvozdu na otvorenju podružnice KBC-a Split 

Premijer Plenković u Zagvozdu će nazočiti svečanom otvorenju Podružnice Kliničkog bolničkog centra Split, uručit će ugovore o sufinanciranju načelniku Zagvozda, gradonačelnicima i načelnicima iz Splitsko-dalmatinske županije.

U Splitu će sudjelovati na otvorenju početka radova na rekonstrukciji bivšeg Omladinskog hostela doma Spinut u zgradi Inkubatora za visoke tehnologije Sveučilišta u Splitu, obići će gradilište Studentskog doma ''Bruno Bušić'' te podržati akciju Hrvatske gospodarske komore ''Kupujmo hrvatsko''.

Iz HDZ-a je, pak, navaljeno da će Plenković na splitskom Peristilu u utorak navečer nazočiti predizbornom skupu te stranke.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;